Uratarina12.1.2023

Annina Katre: “Oma kädenjälki näkyy lopputuloksessa” 

Toimenkuva: Tapahtumakoordinaattori, Turun Messukeskus Oy.
Koulutus: Markkinointiviestinnän ja tapahtumatuottajan ammattitutkinnot.
Alaa edeltävä työkokemus: Työskentelyä mm. mainosalalla, matkaoppaana, asiakaspalvelu- ja kehitystehtävissä sekä ravintolan vuoropäällikkönä. 

Miten päädyit tapahtuma-alalle? 

– Ylioppilaskirjoitusten jälkeen suoritin kaksi mainos- ja markkinointialan ammattitutkintoa ja työskentelin eri toimialoilla. Toimiessani hotellin kokous- ja tilausravintolan vuoropäällikkönä päätin opiskella tapahtumatuottajaksi ja päädyin työharjoitteluun Turun Messukeskukseen. Sain sieltä pian vakituisen työpaikan ja olen ollut talossa nyt noin kolme vuotta. 

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? 

– Työ on erilaisten käytännön asioiden järjestämistä ja toteuttamista. Eli paljon juoksevia asioita ja tehtäviä, jotka liittyvät konkreettisesti itse tapahtumaan kulkuun ja toimivuuteen. Hoidan lippuverkkokauppaa, kassajärjestelmiä ja muita laitteita sekä asiakaspalvelua eri kanavissa. Lisäksi hankin henkilökuntaa tapahtumiin, teen ohjeistuksia ja opastuksia sekä erilaisia raportteja ennen ja jälkeen tapahtuman. 

Mistä pidät eniten työssäsi? 

– Pidän työn vaihtelevuudesta ja monipuolisuudesta sekä siitä, että oma kädenjälki näkyy konkreettisesti tapahtuman onnistumisessa. Tapahtumien toteuttaminen on ennen kaikkea tiimityötä: jokaisen työpanos on yhtä tärkeä ja hyvä tiimihenki kaiken A ja O.