Suunnittele jälkityöt ennen tapahtumaa

Suunnittele ennakkoon ja kerää suurin mahdollinen hyöty

Messujen jälkihoito, se miten keräätte mahdollisimman hyvän tuloksen tapahtumasta, kannattaa suunnitella ja aikatauluttaa jo ennen messuja.

Perussääntö on se, että mitä paremmin olet miettinyt miten kontaktit ja lupaukset messujen aikana kirjataan, sen sujuvampaa jälkihoito on.

 

 

 

 

Laita messupäivät kalenterissasi päättymään vasta päivä tai kaksi päivää messujen todellisen päättymisen jälkeen ja käytä tuo aika tapahtuman jälkihoitoon.

 

 

Messujen jälkeiset päivät hurahtavat helposti sähköpostisumaa purkaessa ja messujen aikana tekemättömien töiden tekemisessä. Siihen työhön ehtii kuitenkin myöhemminkin. Messujen jälkityöt kannattaa tehdä nopeasti, sillä messukontaktit ovat  ’tuoretavaraa’ ja niihin kannattaa tarttua nopeasti kun asiat ovat vielä kävijöiden mielessä.

Jotta voi kerätä hyödyn messuista pitää luoda messujen ajaksi systeemi, jolla kerää ylös kaiken mitä on messujen aikana luvannut kävijöille. 

Jälkihoito määrittää yrityksen messuosallistumisen onnistumisen,

VÄLTÄ:

Messujen jälkeen yritetään tulkita isoa kasaa sekalaisia paperilappuja ja kysellä osastolla työskennelleiltä, että muistaako joku mitä on luvattu.

 

Jälkitöiden suunnittelu vaikuttaa myös toimintaan osastolla. Jos tavoitteena on saada esim. 200 uutta kontaktia, ja näihin ihmisiin halutaan olla yhteydessä viimeistään kaksi viikkoa messujen jälkeen, kysy itseltäsi, onko teillä resursseja hoitaa näin monta kontaktia näin lyhyessä ajassa? Ellei ole, aseta realistisempi tavoite – esimerkiksi 100 kontaktia. Kun sitten saatte messuilla 101. henkilön yhteystiedot, tiedätte, ettette voi luvata yhteydenottoa kahden viikon vaan ehkä kuukauden kuluessa. Tämän kävijä ymmärtää.

On aina parempi luvata yhteydenotto tietyn ajan sisään kuin epämääräinen lupaus, että olette yhteydessä mahdollisimman nopeasti messujen jälkeen.

 

 

 

Heti messujen jälkeen tehtävien töiden ennakkosuunnittelu lisää onnistumisen mahdollisuuksia ja sujuvoittaa työtä.