Miten motivoin messutiimin

Hyvät kohtaamiset osastolla ovat messumenestyksen avain. Osastolla työskentelevien perehdytys on siis ensiarvoisen tärkeää. Jokaisen tiimiläisen tulee tietää miksi osallistutte messuille ja mitä juuri häneltä odotetaan. Koko yrityksen osallistumistavoitteiden lisäksi hänen tulee tietää omat vastuunsa ja tavoitteensa.

Muista, että eri ihmisiä motivoivat eri asiat. Kirkasta jokaiselle osastolla työskentelevälle

  • Mitä etuja messuosallistumisesta on hänelle?

Jotakin voi motivoida se, että hän oppii paljon uutta messuosastolla, joku innostuu siitä, että saa paljon loistavia kontakteja ja voi tehdä isoja kauppoja. Kiertelemällä messuilla näkee kerralla missä alalla mennään ja voi verkottua kollegoiden kanssa jne.

Onnistumisesimerkki

Jotta ihmiset voisivat antaa osastolla parastaan, heidän täytyy tuntea olonsa varmaksi. Tietää mistä puhua ja mitä häneltä odotetaan.

Ellei näin ole hän voi vältellä kontakteja tai puhua vain vanhoille, tutuille kontakteille tai jakaa esitteitä kertomalla kaikille saman litanian asioita.

Usein on hyvä järjestää kaikille osastolla työskenteleville yhteinen tilaisuus, jossa käydään selkeästi läpi messutavoitteet ja toiminta osastolla.

Kannattaa hyödyntää myös yrityksessänne mahdollisesti olevien messukonkareiden tietotaito ja antaa heidän kertoa onnistuneista käytännöistä tuoreemmille osastolla työskenteleville.

Messuonnistujaesimerkki Kela

Messuonnistujaesimerkki LuKLabel

Kannattaa harjoitella osastolla toimimista, silloin ihmiset tuntevat olonsa varmemmaksi ja heidän mukaavusalueensa kasvaa. Moni oppii nauttimaan messupäivistä – onhan niiden aikana mahdollista tehdä huikeita tuloksia!