Vinkkejä asiakaspalvelutyöhön messuilla

Pienet asiat voivat joskus olla isoja asioita ja kannattaa hyödyntää muutamia käytännön perusvinkkejä.

Yhtenäinen vaatetus auttaa kävijöitä tunnistamaan ketkä ovat töissä osastolla. Tyylikäs asu voi myös lisätä osastolla työskentelevien motivaatiota. Epämukavat vaatteet puolestaan voivat latistaa innon työskennellä messuilla,

Vaatteet myös välittävät mielikuvaa yrityksestänne. Millaisena haluat ihmisten teidät näkevän?
Rentoina, luovina, bisnestyyppisinä vai jonakin ihan muuna?

Asuun voi myös merkitä kyseisen henkilön erikoistaidot helpottamaan kävijöiden tiedonsaantia. Selkään voi esim. painaa ’Kysy minulta pihalaatoituksista’ tai ’Hiusvärien asiantuntija”

Anna messutiimin olla mukana valitsemassa osastolla käytettäviä vaatteita. Näin varmistat ennakolta, että porukka saa asut, joissa haluaa ylpeänä osastollanne esiintyä.

Vaatetuksen tärkein osa messuilla ovat kengät. Messuilla seistään paljon ja jalat ovat kovilla. Kenkien tulee siis olla aivan erityisen mukavat ja mielellään paksupohjaiset.

 

 

 

 

Ota mukaan vaihtokengät ja vaihda kenkiä kesken päivän.

Työvuoro osastolla ei saa olla liian pitkä. Messutyöskentely on varsin täysipainosta ja tauko tarvitaan vähintään neljän tunnin välein. Energian on oltava korkealla ja hymyn herkässä ja se vaatii pausseja. Jos työvuoro on liian pitkä, ihmiset väsähtävät ja istuvat alas.

Hienoa olisi jos koko työvuoro olisi vain neljä tuntia ja osastolla työskenteleville jäisi tauoilla hyvin aikaa tutustua tapahtumaan.

 

Messukierroksella saa hyvän käsityksen kilpailijoiden tarjonnasta ja siitä mitä uutta alalla on meneillään. Ja luo hyviä kontakteja.

 

 

Ajoita lounas oikein

Kunnon lounas- ja kahvitunnit ovat välttämättömät. Messukarkkeja napostelemalla ei jaksa koko päivää. Tauko lataa ja sen jälkeen jaksaa taas. Muista kuitenkin, että osastolla työskennellessä ei yleensä istuskella, nojailla tai syödä, ellet tee sitä yhdessä asiakkaan kanssa.

Messuilla, joissa on seminaareja monet niiden osanottajat kiertävät messuosastoja juuri lounastauon aikaan eli kannattaa ajoittaa lounaat siten, että osastollasi on tuolloin riittävästi työntekijöitä.