Tietoa yhdistyksestä

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry edustaa valtaosaa Suomessa toimivista ammattimaisista messujärjestäjistä. Yhdistys perustettiin 1996 edistämään alan  toimintaedellytyksiä ja tehostamaan messuyhtiöiden keskinäistä yhteistoimintaa. Aluksi yhdistys toimi nimellä Messujärjestäjien Unioni ry, mutta muutti nimeään vuonna 2017  erilaisten tapahtumien roolin kasvettua jäsenistön toiminnassa.

Yhdistyksen jäseniä  ovat Osuuskunta Asuntomessut, Jyväskylän Messut Oy, Lahden Messut, MediaPro Finland Oy, Pohjanmaan Expo Oy, Pohjois-Suomen Messut r.y, KPK Events, Riihimäen Messut Oy, Suomen Messut Oyj, Tampereen Messut Oy ja Turun Messukeskus Oy.

Yhdistyksen tavoitteet

Päätavoitteena on edustaa ja tukea messualaa Suomessa sekä edistää alan yritysten välistä yhteistyötä. Yhdistys pyrkii kehittämään messuja markkinoinnin välineenä ja kouluttaa näytteilleasettajia median käytössä. Messu- ja tapahtumajärjestäjät myös teettää messumedian käyttöön liittyviä tutkimuksia.

Messuosallistujien menestyksen tukemiseksi yhdistys on tehnyt Menestystä messuilta -näytteilleasettajan verkkokurssin, joka on vuoden 2021 ajan kaikkien kiinnostuneiden vapaassa käytössä. Linkki kurssiin: https://www.mytalentia.fi/messut-suomessa-kirjautuminen/

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyritykset toimivat vastuullisesti ja huomioivat toiminnassaan eettiset näkökulmat. Messujärjestäjät tukevat toimissaan kestävää kehitystä ja pyrkivät edistämään toiminnallaan sekä valinnoillaan mm. kiertotaloutta.

Messut ovat areena lain ja asetusten mukaisesti toimiville elinkeinoelämän harjoittajille. Tapahtumissa oleva ohjelma sekä mukana olevat yritykset tuotteineen valitaan harkitusti ja kunkin tapahtuman kohderyhmälle soveltuvasti.

Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet antamaan luotettavaa mediatietoa tapahtumistaan ja Media Audit Finland Oy levikintarkastaa tapahtumien näytteilleasettaja-, kävijä- ja neliömäärät.

Messumedian tilastot löytyvät Media Audit Finlandin sivuilta  http://mediaauditfinland.fi/messut/

Yhdistys on globaalin messujärjestö UFI:n jäsen. Logoa klikkaamalla saat lisätietoa Ufista.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Marja Pekkanen
Turun Messukeskus Oy
040 545 7766
marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi
Varapuheenjohtaja
Juha Rahko
Jyväskylän Messut Oy
0500 499 964
juha.rahko@paviljonki.fi
Toiminnanjohtaja
Reija Könönen
Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry
050 560 4614
reija.kononen@messutsuomessa.fi