Tietoa yhdistyksestä

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry edustaa valtaosaa Suomessa toimivista ammattimaisista messujärjestäjistä. Yhdistys perustettiin 1996 edistämään alan  toimintaedellytyksiä ja tehostamaan messuyhtiöiden keskinäistä yhteistoimintaa. Aluksi yhdistys toimi nimellä Messujärjestäjien Unioni ry, mutta muutti nimeään vuonna 2017  erilaisten tapahtumien roolin kasvettua jäsenistön toiminnassa.

Yhdistyksen jäseniä  ovat Osuuskunta Asuntomessut, Jyväskylän Messut Oy, Lahden Messut, MediaPro Finland Oy, Pohjanmaan Expo Oy, Pohjois-Suomen Messut r.y, Suomen Messupromoottorit Oy, Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy ja Turun Messukeskus Oy.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n kuuluvat yritykset ovat sitoutuneet antamaan luotettavaa mediatietoa tapahtumistaan.

Yhdistyksen tavoitteet

Päätavoitteena on edustaa ja tukea messualaa Suomessa sekä edistää alan yritysten välistä yhteistyötä. Yhdistys pyrkii kehittämään messuja markkinoinnin välineenä ja kouluttaa näytteilleasettajia median käytössä. Messu- ja tapahtumajärjestäjät myös teettää messumedian käyttöön liittyviä tutkimuksia.

Yhdistyksen jäsenet ovat sitoutuneet antamaan luotettavaa mediatietoa tapahtumistaan ja Media Audit Finland Oy levikintarkastaa tapahtumien näytteilleasettaja-, kävijä- ja neliömäärät.

Messumedian tilastot löytyvät Media Audit Finlandin sivuilta  http://mediaauditfinland.fi/messut/

Yhdistys on globaalin messujärjestö UFI:n jäsen.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Juha Rahko
Jyväskylän Messut Oy
0500 499 964
juha.rahko@jklmessut.fi
Varapuheenjohtaja
Marja Pekkanen
Turun Messukeskus Oy
0405457766
marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi
Toiminnanjohtaja
Reija Könönen
Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry
050 560 4614
reija.kononen@messutsuomessa.fi