Uutiset10.4.2018

Puutarha kaikille aisteille ‐ Pihapiiri‐messuilla nostetaan esille pihan ja puutarhan hyvinvointivaikutukset

Pihapiiri-messujen Ideapiha-yleiskoristelualueen teema muodostuu tänä vuonna luonnon monimuotoisuudesta. Kaikkia aisteja stimuloiva ympäristö tukee niin lasten kuin aikuistenkin hyvinvointia. Luonnon monimuotoisuutta tukemalla edesautetaan sen säilymistä myös tuleville sukupolville. Esimerkkimiljöö tarjoaa runsaasti vinkkejä oman koti- tai mökkipihan luonnonmukaiseen suunnitteluun. Alueelle rakennetaan muun muassa tunnelmallinen kota sekä pölliseinä, joka kauniin ulkonäön lisäksi edesauttaa hyönteisten ja pölyttäjien toimintaa.

Pihapiiri-messujen ohjelmalavoilla nähdään viikonlopun aikana useita puutarhan ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin perehtyneitä asiantuntijoita. Televisiostakin tuttu biohakkeri Jaakko Halmetoja luo esityksessään läpileikkauksen ekosysteemimme parhaiden ruoka- ja rohdoskasvien hyödyistä, historiasta ja käyttötavoista. Halmetoja kertoo luennollaan myös marjojen ja sienten terapeuttisista ja kulinaristisista ominaisuuksista.

Puutarhasuunnittelija Eija Keckman sekä puutarhuri Hanne Lehtonen kertovat omissa puheenvuoroissaan puutarhanhoidon, kasvimaailman ja luonnossa oleilun mieltä parantavista ja voimaannuttavista vaikutuksista. Versoja Vaahteramäeltä -blogistaan tuttu Riina Hifumi korostaa esityksessään omiin tarpeisiin räätälöidyn puutarhan merkitystä osana kodin viihtyvyyttä.

Pihapiiri Lahden Messukeskuksessa 27.-29.4.2018
Kolmen hallin tapahtuma esittelee kattavasti puutarha-alan tuotteita ja palveluita sekä ideoita koti- ja mökkipihalle, terassille tai parvekkeelle.

Aukioloajat:
Perjantai 27.4. klo 10 ‐ 17
Lauantai 28.4. klo 10 ‐ 17
Sunnuntai 29.4. klo 10 ‐ 16

Lisätietoja: www.pihapiirimessut.fi

Lahden Messut
Projektipäällikkö Niina Vesalainen, p. 040 654 1284
niina.vesalainen@lahdenmessut.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Helminen, p. 0400 617 640
minna.helminen@lahdenmessut.fi