Uutiset5.10.2017

Asennetta ja teknologiaa – BusinessDay 2017 tuulettaa yrityskulttuuria

Lahden Messukeskuksessa perjantaina 13. lokakuuta järjestettävän BusinessDay 2017 -tapahtuman ohjelma täydentyy kahden rohkean uuden sukupolven sanansaattajan luennoilla. Lavalle nousevat teknologian Peppi Pitkätossunakin tunnettu Linda Liukas sekä startup-aktivisti, hyvinvointialan kasvuyrittäjä Nelli Lähteenmäki. Yrityselämälle suunnattu BusinessDay 2017 on kohtaamis- ja verkostoitumispäivä, jonka pääteemoja ovat talous ja johtajuus. Tapahtuman pääpuhujaksi saapuu Ruotsin entinen pääministeri Fredrik Reinfeldt.

Fifth Corner Inc. -yhtiön toimitusjohtajana toimivan Nelli Lähteenmäen intohimona on positiivisen muutoksen edesauttaminen – skaalautuvasti ja teknologiaa hyödyntäen. Yhtiö kehittää huippusuosittua YOU-appia, jonka avulla käyttäjät voivat parantaa hyvinvointiaan pienten tekojen kautta. Fifth Corner Inc. on ensimmäinen Piilaaksossa sijaitsevan arvostetun 500 Startups – kiihdyttämön läpikäynyt suomalaisyritys. YOU-tiimi tekee töitä useiden nimekkäiden hyvinvointialan eksperttien, esimerkiksi Jamie Oliverin kanssa. BusinessDayn puheenvuorossaan uudistumisen ja kasvun reseptejä jakava Lähteenmäki uskoo työssään rohkeaan asenteeseen, hauskan ja rohkaisevan ilmapiirin luomiseen sekä uuden rakentamiseen.

Koodausaktivistina ja lastenkirjailijana tunnetun Linda Liukkaan tavoitteena on edistää rohkeaa ja uteliasta asennetta teknologistuvaan maailmaan niin lapsille kuin aikuisille. Liukas vietti kevään 2017 TED-konferenssin residenssiohjelmassa New Yorkissa ensimmäisenä suomalaisena ohjelman historiassa ja hänen TEDxCERN:issä pitämäänsä puhetta teknologiasta on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa. ”Paras tapa kapinoida on tehdä jotain – huomaat, että kaikki on mahdollista, myös asioiden tekeminen väärin päin”, kuvailee Linda Liukas BusinessDay -tapahtuman puheenvuoronsa sanomaa.

BusinessDay 2017 -tapahtuman pääesiintyjäksi saapuvan Fredrik Reinfeldtin puheenvuoro käsittelee yleistä talouden tilaa eurooppalaisesta sekä globaalista näkökulmasta. Olennaisena osana luentoa on työnmuutos sekä digitalisaation uudet mahdollisuudet. Suomessakin aktiivisena käyty keskustelu työn murroksesta on myös vahvasti esillä puheenvuorossa.

Reinfeldt on varautunut vastaamaan luentonsa jälkeen toimittajien kysymyksiin Lahden Messukeskuksen kokoustiloissa klo 13.30 alkaen. Ilmoittautuminen torstaihin 12.10. mennessä: minna.helminen@lahdenmessut.fi.

BusinessDay 2017 Lahden Messukeskuksessa perjantaina 13. lokakuuta klo 10-17.
Tapahtumaan on vapaa pääsy ja myös luennot ovat kävijöille maksuttomia.

Ennakkorekisteröinti osoitteessa www.businessday.fi.

Lisätiedot:
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
www.businessday.fi
Pasi Rantanen
projektipäällikkö
puh. 040 082 0639
pasi.rantanen@lahdenmessut.fi

Lahden Messut tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa. Lahden Messut on osa tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:tä, jonka brändejä Lahden Messujen lisäksi ovat Sibeliustalo sekä Finlandia-klubi.