Uratarina12.1.2023

Hanna Mursunen-Oikari: “Rakastan tapahtumien organisointia”

Toimenkuva: Myyntipalvelun tapahtumakoordinaattori, Jyväskylän Paviljonki.  
Koulutus: Kulttuurituottaja AMK ja muusikko. 
Alaa edeltävä työkokemus: Kesätöitä ravintola- ja keittiöalalla, puhelinmyyntiä ja siivousta. 

Miten päädyit tapahtuma-alalle? 

– Tulin jo korkeakouluopintojeni aikaan vuonna 2015 tiskaamaan Paviljongin keittiöön. Sieltä jatkoin narikkaan, kokousavustajaksi, näyttelyrakentajaksi ja roudariksi ja tuotantoa hallinnoivaan infoon, josta siirryin myyntipalveluun vuonna 2019. Kulttuurituottajan opinnäytetyöni valmistui siis lopulta työn ohessa keväällä 2020.  

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? 

– Hoidan erityisesti Wilhelm-konserttisalimme viihdetapahtumien varauksia ja yhteydenpitoa. Lisäksi vastaan enintään 500 hengen kokouksista, näyttelyistä, iltajuhlista ja seminaareista kokoussiivessä ja hallipinnassa. Käsittelen asiakastiedusteluja, toimin yhteyshenkilönä, selvitän vapaat tilat, teen tilavaraukset, piirrän kartat, teen tarjoukset ja laskutukset sekä tarkastan meille tulevat laskut. Lisäksi kirjaan tilamyynnin asiat  

toiminnanohjausjärjestelmään tuotantoa varten.  

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

– Päivä alkaa klo 8 sähköpostien läpikäynnillä ja jatkuu laskujen, laskutuksen ja tarjousten käsittelyllä. Usein kalenterissa on sisäisiä tai asiakaspalavereja sekä tapahtumapäivinä asiakkaiden tapaamista ja joskus tapahtumajärjestelyjen seuraamista. Vastaan 2–5 pienemmästä tapahtumasta viikossa, mutta tapahtumapäivänä olen usein jo osuuteni tehnyt, eli hoitanut ennakkojärjestelyt ja kirjannut asiat järjestelmäämme.   
 
Mistä pidät eniten työssäsi? 

– Pidän tapahtumista sekä ihmisistä ja rakastan organisointia. Täällä isossa talossa parasta onkin, että pääsee näkemään todella paljon erilaisia tapahtumia ja toteutuksia. Meillä on myös mahtava työporukka, jonka voimalla jaksaa tätä välillä hyvinkin hektistä alaa.