Messukeskus: Liuku-taideteos

Uutiset24.10.2019

Helsinki Travel Award -palkinto Messukeskukselle

Helsingin Matkailusäätiö on myöntänyt Helsinki Travel Award -palkinnon Messukeskus Helsingille. Palkinto on kiitos Messukeskuksen pitkäjänteisestä työstä kongressimatkailun ja Helsingin kansainvälistymisen edistämiseksi.

Helsingin Matkailusäätiö myönsi palkinnon erityisesti tunnuksena Messukeskuksen pitkäjänteisestä työstä kansainvälisen kongressimatkailun edistämisessä. Tänä vuonna satavuotisjuhlavuottaan viettävä Messukeskus järjestää tai isännöi vuosittain 1500 kokousta ja kongressia ja on tullut tunnetuksi erityisesti suurista kansainvälisistä tiede- ja järjestökongresseistaan, joissa osallistujamäärät nousevat useisiin tuhansiin.

Vuodesta 2015 saakka jaettu Helsinki Travel Award nostaa esiin toimijoita ja tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin matkailun kehitykseen, maineeseen ja asiakastyytyväisyyteen. Palkinnonsaajan valitsee Helsingin Matkailusäätiön hallitus.

– Messut ja tapahtumat ovat kautta vuosikymmenten olleet monelle toimialalle tärkeä tapa mahdollistaa kohtaamisia, esitellä osaamista, tuotteita ja innovaatioita, edistää toimintaa, saavuttaa tavoitteita, jakaa ja saada tietoa, verkostoitua sekä luoda suhteita. Se, että meillä on kansainvälisesti kilpailukykyinen vetovoimainen tapahtumapaikka, joka muokkaantuu kaiken kokoiseen ja sisältöiseen kohtaamiseen on Suomelle ja Helsingille keskeinen menestystekijä. Helsingissä Messukeskus tekee merkityksellistä työtä tapahtumien ja kohtaamisten mahdollistamiseksi. Lukuisat toimialat tuhansine tapahtumineen ovat huima osoitus siitä, että tulevaisuutta rakennetaan kohtaamisten kautta, Helsingin Matkailusäätiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Leisti summaa.

– Kun tapahtumia tehdään päämäärätietoisesti, asiakkaita kuunnellen, jatkuvasti uutta kestävästi kehittäen ja palvelua parantaen, niin Messukeskus nousee kirkkaasti tehtävänsä tasolle ja ylittää odotukset. Messukeskuksen tehtävä on luoda menestyksen edellytyksiä suomalaiselle osaamiselle, elinkeinoelämälle, asiantuntijoille ja tietenkin asiakkaille, joita viime vuonna oli 1,2 miljoonaa. Niin kauan kuin mahdollistamme tapahtumia ja kohtaamisia, Suomella ja Helsingillä on menestyksen edellytykset. On ilo ja kunnia myöntää Messukeskukselle Travel Award 2019, Leisti jatkaa.

– Messukeskus tunnetaan perinteisesti messutalona, mutta kokoukset, kongressit ja kansainväliset yritystapahtumat ovat toinen ja erittäin voimakkaasti kasvava liiketoiminta-alueemme.  Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia Helsingin Matkailusäätiölle palkinnosta, joka kruunaa juhlavuotemme ja nostaa esiin kongressien merkityksen lukemattomille toimialoille. Kongresseilla on vahvaa tilausta tässä ajassa, koska digitaalisuuden rinnalla on äärimmäisen tärkeää tavata myös kasvotusten, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

– Haluamme juhlia palkintoa yhdessä kumppaniemme kanssa. Me messulaiset teemme kovasti työtä tapahtumien eteen mutta yksin emme voi onnistua. Hienot tilamme jäisivät tyhjiksi, jollemme tekisi tiivistä yhteistyötä suomalaisten yritysten, tiedeyhteisöjen, Helsingin kaupungin ja monien muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa. Tätä yhteistyötä haluamme jatkaa. Emme myy vain Messukeskusta, vaan Helsinkiä ja koko Suomea, Vepsäläinen sanoo.

Kuluvan syksyn kongresseja ja yritystapahtumia Messukeskuksen ohjelmassa ovat mm. opetusalan EAIE-kongressi, selkäsairauksien hoitoon keskittynyt EUROSPINE-kongressi, kyberturvallisuuden asiantuntijatapahtuma Cyber Security Nordic, Nordic Business Forum ja investoijien ja startup-yritysten Slush.

Messukeskus faktat:

  • 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta, kongressia, yritystapahtumaa ja juhlaa vuosittain
  • Tapahtumissa 1,2 miljoonaa kävijää / vuosi
  • Talousvaikutus Helsingin seudulle 282 milj. € (Haaga-Helia 2018)
  • Kongressimatkailija jättää Helsinkiin keskimäärin 1833 € / henkilö (FCB: Delegaattitutkimus 2016)
  • Messukeskuksen tulevia kansainvälisiä kongresseja osallistujamäärineen: TRA2020 – Transport Reserach Arena, 4000 osallistujaa. EAPC 2021 – Congress of the European Association for Palliative Care, 2800. EAS 2021 – European Atherosclerosis Society, 2500. EAN 2022 – European Academy of Neurology 2022, 6000.
  • Messukeskuksen vastuullisuuslupaus: 110 % hiilineutraali tapahtumatalo vuoteen 2029 mennessä

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com. Toimitusjohtaja toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com.

Kuvapankki: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Messukeskus/

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus tarjoaa puitteet tuloksellisiin kohtaamisiin käsittäen 40 erilaista kokoustilaa, 7 muuntautuvaa hallia, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja tapahtumapalvelut. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä

www.messukeskus.com, messukeskus100.fi, IG: @messukeskus, #messukeskus, #messukeskus100