Uratarina12.1.2023

Joonas Alatarvas: “Vaihtelevaa työtä mukavassa tiimissä”

Tehtävä: Tapahtumakoordinaattori, Pohjois-Suomen Messut ry. 
Koulutus: Tradenomi-opinnot ja erilaisia täydennyskursseja. 
Alaa edeltävä työkokemus: Koordinaattorin sekä tuotannon tehtäviä muovi- ja metalliteollisuudessa. 

Miten päädyit tapahtuma-alalle? 

– Ensikosketus Pohjois-Suomen Messuihin ja koko tapahtuma-alaan syntyi kouluun liittyvässä harjoittelussa. Sen jälkeen työskentelin muutamaan otteeseen osa-aikaisena ja helmikuussa 2022 aloitin täyspäiväisen työn osana messutiimiä. 

Mitä kaikkea työhösi kuuluu?

– Toimenkuva on laaja. Eniten aikaa vievät tapahtumamarkkinointi sekä asiakas- ja sidosryhmäviestintä, joiden lisäksi teen tapahtumatuotannon suunnittelua sekä teknistä toteutusta. Konkreettisia tehtäviä ovat esimerkiksi markkinoinnin koordinointi, tarjoukset, budjetit, sisällöntuotanto, toteutus, seuranta ja asiakasviestintä. Arkeen kuuluu myös graafista ja tapahtumaohjelmien suunnittelua, tapahtumakarttojen teknistä suunnittelua sekä rakennusvaiheen mittauksia ja valmisteluja. Itse tapahtumien aikaisia tehtäviä ovat asiakaspalvelu, ohjelmasisältöjen hallinnointi ja koordinointi sekä video- ja valokuvaus. 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

– Työpäivien sisältö vaihtelee tapahtumasyklin mukaan eli painopisteet etenevät suunnittelusta sopimiseen ja toteutukseen. Esimerkiksi juuri nyt agendalla ovat tulevan kevään markkinoinnin suunnittelu ja budjetointi, mainostuotteiden alekampanjoiden suunnittelu sekä muita juoksevia asioita. Seuraavalla viikolla luvassa onkin jo syksyn tapahtumien ohjelmapuolen suunnittelua. 

Mistä pidät eniten työssäsi? 

– Pidän työtehtävien vaihtelevuudesta. Tekemistä riittää, ja viikot ovat harvoin samanlaisia keskenään. Tiimissämme on myös erittäin positiivinen tekemisen meininki, joten töihin on aina kiva tulla.