Uutiset25.1.2024

Joutsenmerkki Helsingin Messukeskuksen Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellille

Helsingin Messukeskuksen yhteydessä toimivalle Holiday Inn Helsinki – Expo -hotellille myönnettiin vuoden 2023 päätteeksi Joutsenmerkki – viidentenä IHG-hotellina Suomessa ja maailmalla. Nyt kaikki Suomen viisi Holiday Inn -hotellia ovat saavuttaneet Pohjoismaiden tiukimman ympäristömerkin.

Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita sekä pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena.

Joutsenmerkin hotelli- ja majoituspalveluiden kriteerit uusiutuivat viime vuonna, jonka mukana kriteeristöön tuli tiukennuksia ja kokonaan uusia vaatimuksia. Peräti 94 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

”Holiday Inn Helsinki – Expon Joutsenmerkki hotellitoiminnoille saavutettiin hotellin konkreettisilla vastuullisuustekemisillä, kuten esimerkiksi energian- ja vedenkulutuksen pienentämisellä, jätteiden lajittelulla ja niiden määrän vähentämisellä sekä siirtymällä kylpyhuoneen pienistä kertakäyttötuotteista täytettäviin pakkauksiin”, kertoo hotellinjohtaja Hanna Niitynperä. ”Tiimiläisemme niin vastaanotossa kuin kerroshoidossa ovat valveutuneita ja sitoutuneita toimimaan vastuullisten käytäntöjen mukaisesti, mikä näkyy käytännön arjessamme, jossa pienetkin teot ratkaisevat.”

IHG:n Green Stay -ohjelman puitteissa hotellivieraalla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa valitsemalla ottaako hän välisiivouksen vierailunsa aikana. Jos asiakas ei valitse välisiivouspalvelua, jolloin esimerkiksi pyyhkeitä ei vaihdeta ja pesetetä, asiakas palkitaan IHG One Rewards -kanta-asiakasohjelman ylimääräisillä pisteillä. ”Tästä olemme saaneet kiitosta vierailtamme”, jatkaa Niitynperä.

”Meille vastuullisuus on tekoja. Kiitos hienosta kestävyystyöstä omalle hotellillemme Holiday Inn Helsinki – Expolle ja IHG:lle! Joutsenmerkki on merkittävä askel kohti hiilineutraalia Messukeskusta ja auttaa myös hotelliasiakkaitamme vastuullisiin tekoihin”, kiittää Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Joutsenmerkki tukee IHG:n Journey to Tomorrow -ohjelmaa

Suomessa InterContinental Hotels Group -hotelliperheen Holiday Inn-, Hotel Indigo- ja Crowne Plaza -hotelleja operoi Scandic Hotels Oy. Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen muita sertifiointeja tiukemmat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. IHG:n Journey to Tomorrow -ohjelma ja järjestelmät – kuten Green Engage ja Green Stay – tukevat hyvin hotelliemme, IHG:n ja Scandicin tavoitteita.

Yhteyshenkilöt:

Hanna Niitynperä, General Manager, Holiday Inn Helsinki – Expo, hanna.niitynpera@holidayinnhelsinki.fi

Johanna Uimonen, Communications Manager, Scandic Hotels Oy, johanna.uimonen@scandichotels.com