Uutiset6.2.2018

Kokonaisturvallisuus tutuksi Päijät-Hämeen koululaisille – maakunnallinen koulutustapahtuma tuo messuille lähes 6000 yläasteikäistä

Päijäthämäläisten yläkoululaisten kokonaisturvallisuuden osaamista vahvistetaan tänä vuonna maakunnallisella hankkeella. Koulujen uuden opintosuunnitelman laaja-alaista oppimista täydentävä hanke huipentuu syyskuussa oppilaiden vierailuun Kokonaisturvallisuus 2018 -tapahtumassa Lahden Messukeskuksessa. Kokonaisturvallisuus on yhteiskunnan turvallisuusstrategiaan perustuva yhteistoimintamalli, jonka periaatteet kattavat varautumisen niin pieniin kuin suuriin häiriö- tai poikkeustilanteisiin.

Neliosainen kokonaisturvallisuuden koulutus tarjoaa koululaisille aiheeseen liittyvän oppitunnin, osallistumisen kokonaisturvallisuuden nettitietokilpailuun sekä messuvierailun, jonka aikana oppilaat tutustuvat alan toimijoihin ja suorittavat mobiililaitteilla tehtävän opetuksellisen kierroksen. Koulutuksessa korostetaan turvallisuuden perusasioiden lisäksi muun muassa selviytymistaitoja, ryhmässä toimintaa sekä matkustusturvallisuuteen liittyviä asioita. Yhtenä kokonaisturvallisuuden osa-alueena on terveellisen ravinnon, liikunnan ja levon merkitys jaksamiseen.

Kokonaisturvallisuus-tapahtuman tietotaito-tehtävärastien toteuttajina ovat messuilla esittäytyvät ministeriöt, viranomaiset, yritykset, järjestöt sekä ammattikoulutus. Tapahtumassa kilpaillaan myös kokonaisturvallisuuden Security Track -tietotaito-ohjelman joukkueloppukilpailu. Kokonaisturvallisuuden kehittämishankkeen rahoittavat Päijät-Hämeen maakuntaliitto, Päijät-Hämeen kaupungit ja kunnat sekä Kokonaisturvallisuuden Tuki ry.

Valtakunnallinen Kokonaisturvallisuus 2018 on messuista ja runsaasta oheisohjelmasta koostuva kokonaisuus, joka esittelee turvallisuutta kattavasti niin ammattilaisten kuin suuren yleisön näkökulmasta. Osana tapahtumakokonaisuutta ovat muun muassa näyttävät Puolustusvoimat 100 -taistelunäytökset, kattava viranomaisten yhteistoimintanäytös Teivaan sataman alueella sekä tapahtumakokonaisuuden avaava Kaartin soittokunnan viihdekonsertti Lahden Sibeliustalossa.

Kolmen vuoden välein toteutettavat kokonaisturvallisuusmessut järjestettiin viimeksi Tampereella vuonna 2015 ja sitä ennen Lahdessa Turvallisuus ja Puolustus -nimellä vuonna 2012. Kokonaisturvallisuus 2018 järjestetään Lahden Messukeskuksessa ja lähiympäristössä 7. – 8. syyskuuta 2018.

www.kokonaisturvallisuusmessut.fi

Lisätiedot:

Security Track -ohjelmajohtaja
Olli Patja
040 584 0840
olli@securitytrack.fi

Kokonaisturvallisuus-messujen
puheenjohtaja
Teollisuusneuvos Erkko Kajander
040 840 4242
erkko@kajander.eu

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
messutiimin esimies/projektipäällikkö
Jonna Järvelä
p. 040 824 1273
jonna.jarvela@lahdenmessut.fi