Uutiset9.3.2021

Lakiin toivotaan muutosta: Messut ja virtuaalitapahtumat puuttuvat kokonaan henkilöstölle tarjottavien virkistysetujen piiristä

Messu- ja tapahtumajärjestäjät esittää, että tuloverolaissa määritelty työnantajan tukeman liikunta- ja kulttuuritoiminnan verovapaus ulotetaan yleisömessukäynteihin.

Tuloverolakia ollaan päivittämässä vauhdilla, jotta kulttuuriseteleillä pääsisi osallistumaan jatkossa virtuaalitapahtumiin. Samalla lakia tulisi yhdistyksen mukaan korjata niin, että virikeseteleillä pääsisi tulevaisuudessa myös yleisömessuille.

Tuloverolain perusteluissa todetaan vielä tällä hetkellä, ettei verovapaus ulotu messukäynteihin niiden “kaupallisen luonteen” johdosta. Tämä nimenomaan messuihin kohdistuva kirjaus on nykyolosuhteisiin nähden vanhentunut ja siihen tulisi tehdä korjaus.

Liikunta- ja kulttuuriseteleillä ei pääse kirja-, käsityö- ja liikunta-alan messuille, mutta ne käyvät mm. kuntosaleissa, laskettelukeskuksissa, elokuvateattereissa, konserteissa ja pakopelihuoneissa. Useimmat edellä mainituista toimijoista toimivat kaupallisissa tarkoituksissa. Yhdistyksen jäsenistön mukaan tuloverolain kirjauksessa on markkinoita vääristävä elementti. Asiasta on tekeillä myös kansalaisaloite.

Suomalainen messuala on koronakriisin takia satavuotisen historiansa haastavimmassa tilanteessa. Ala katsoo, että nyt on entistäkin tärkeämpää korjata tämä alan kilpailukykyä vääristävä kohta tuloverolaissa ja osoittaa alan merkityksellisyys.

Lisätiedot:

Juha Rahko, puheenjohtaja, puh. 0500 499 964, juha.rahko@jklmessut.fi
Reija Könönen, toiminnanjohtaja, puh. 050 560 4614, reija.kononen@messutsuomessa.fi

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry.

Jyväskylän Messut Oy, KOKO Lahti, MediaPro Finland Oy, Osuuskunta Asuntomessut, Osuuskunta Suomen Messut, Pohjanmaan Expo Oy, Pohjois-Suomen Messut ry, KPK Events, Riihimäen Messut Oy, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy.