Uutiset13.12.2019

Meriteollisuuden messutapahtuma Navigate tammikuussa Turussa

Suomen suurin meriteollisuuden messutapahtuma Navigate 2020 järjestetään 22.–23.1. Mukana on johtavia suomalaisia ja pohjoismaisia yrityksiä sekä meriteollisuuden ammattilaisia. Tapahtumassa on kaikkiaan mukana noin 200 yritystä.

Navigate järjestetään Turun Messukeskuksessa joka toinen vuosi. Nyt järjestettävä tapahtuma on järjestyksessään kuudes.

”Navigaten pääteemoja ovat tällä kertaa tulevaisuuden osaaminen, digitalisaatio, vihreä merenkulku sekä meriteollisuus ja logistiikka. Navigate 2020 on merkittävä verkostoitumis- ja matchmaking-tapahtuma alan toimijoille, jotka etsivät kumppaneita kaupalliseen yhteistyöhön tai kehitystoimintaan”, sanoo Turun Messukeskus Oy:n projektijohtaja Krista Ahonen.

Navigate 2020 on mm. varustamoiden ja laivayhtiöiden, satamaoperaattoreiden ja alan viranomaisten kohtaamispaikka ja uuden sukupolven teollisuusyritysten yhteistyö- ja keskustelufoorumi. Esillä ovat tällä kertaa erityisesti tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet.

Telakkateollisuus 2030 on keskustelu, jossa ovat mukana COO Esko Karvonen, Helsinki Shipyard Oy, varatoimitusjohtaja Tapani Pulli, Meyer Turku ja CEO Jyrki Heinimaa, Rauma Marine Constructions. Keskustelussa käydään läpi mm. mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan telakkateollisuudessa, mikä rooli on digitalisaatiolla ja mitä voidaan oppia muilta teollisuuden aloilta. Keskustelu on ohjelmassa 22.1. kello 14.

Meriteollisuudessa on kasvava tarve toimijoiden ja sidosryhmien väliselle yhteistyölle, jotta merenkulkuun ja meriteollisuuteen myönteisesti vaikuttavia kehityssuuntia ja trendejä pystytään hyödyntämään tehokkaasti.

Navigate 2020 -messujen päätapahtuma on kansainvälisen yritys- ja opiskelijakilpailun, IntelligenceHunt6 ‑projektin finaali 22.1. Tapahtuman järjestää SeaFocus yhdessä Turun Messukeskuksen kanssa. Puhujina kuullaan meriteollisuuden ja logistiikan ammattilaisia sekä projektissa mukana olevien case-yritysten edustajia. Eurooppalaisten korkeakoulujen opiskelijoista koostuvat tiimit esittelevät ideansa yleisölle ja puolueettomalle asiantuntijaraadille. Kymmenen opiskelijatiimin tuoreet ja rajoja rikkovat lähestymistavat pureutuvat alan ajankohtaisiin teemoihin ja haasteisiin.

IntelligenceHunt-projekti tuo yhteen meriteollisuuden yritykset ja kansainväliset opiskelijat, alan potentiaaliset seuraavan sukupolven osaajat.

”Tämä on meriteollisuudessa ainoa projekti, joka pyrkii löytämään uusia ratkaisuja tuomalla yhteen innovatiiviset opiskelijat ja alan yritykset. Navigate 2020 ‑messuilla yritykset ja tulevat tulevaisuuden työntekijät kohtaavat toisensa, keskustelevat ja näyttävät toisilleen, mitä heillä on tarjota”, toteaa Markku Mylly, SeaFocuksen Senior Advisor. Mylly toimii kolmen opiskelijaryhmän mentorina Intelligence Hunt 6 ‑projektissa.

Navigate 2020 -tapahtuma tuo esiin mm. korkealuokkaista logistiikkaosaamista, markkinatuntemusta ja vahvoja strategisia liittoutumia.

Alalla, jossa ympäristö- ja vastuullisuusasiat on otettava huomioon aivan uudella painotuksella, varustamoilla, satamilla, rahdinomistajilla ja huolitsijoilla on jatkuvien kaupallisten haasteiden lisäksi omat ympäristö-, vastuullisuus- ja läpinäkyvyysvaatimuksensa. Intelligence Hunt ja Navigate 2020 ovatkin kutsuneet mukaan alan asiantuntijoita puhumaan rahdinomistajien näkökulmasta. Lavalle nousevat mm. TylöHelon toimitusjohtaja Pekka Lettijeff, Ahlersin Trade Services -liiketoimintayksikön johtaja Johan Elzes ja professori Rolf Neise.

Varustamot ovat laajasti edustettuna IntelligenceHunt-finaalissa. DFDS, Stena, Finnlines Grimaldi Group Company, Tallink Silja ja ESL Shipping esittelevät näkemyksiään alan kehityssuunnista sekä toimialan kannattavan ja kestävän kasvun edellyttämistä toimenpiteistä.

IntelligenceHunt6-ohjelma 

Kaikki IntelligenceHunt6-finaalin puhujavieraiden esittelyt löytyvät:

Puhujavieraat


Tietoa tapahtumasta:

Navigate 2020 on Turun Messukeskuksen joka toinen vuosi järjestämä tapahtuma. Navigate 2020 ‑messuilla järjestetään uutena osiona MaritimeWorks-rekrytointitapahtuma. Mukana on myös ainutlaatuinen Navigate Matchmaking ‑tapahtuma, jonka tarkoituksena on laajentaa yritysten verkostoitumismahdollisuuksia.

Lisätietoja yrityksistä ja ohjelmasta aikatauluineen: www.navigate.fi

22.-23.1.
Avoinna kello 10-17

Yhteystiedot:
Projektijohtaja Krista Ahonen, Turun Messukeskus Oy, 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Tiedote ja kuvat: https://www.turunmessukeskus.fi/meriteollisuuden-messutapahtuma-navigate-tammikuussa-turussa-opiskelijat-ovat-mukana-meriteollisuuden-uusien-ratkaisujen-kehittamisessa/