Uutiset31.7.2017

Messukeskuksen kesäkongressit rikkovat ennätyksiään

Helsinki ja Messukeskus ovat näyttäneet vetovoimansa, sillä sekä allergologien EAACI-tiedekongressi että glaukoomatutkijoiden WGC-kongressi rikkoivat omat osallistujaennätyksensä. Viikon kuluttua Messukeskuksessa avautuu Worldcon, maailman arvostetuin scifi- ja fantasiaharrastajien tapahtuma.

Ennätyksellinen kongressikesä on tuonut Messukeskukseen jo tuhansia kansainvälisiä vieraita. Kongressien talousvaikutus Helsingille on merkittävä. Messukeskuksessa järjestettävien kongressien arvioidaan tänä kesänä tuovan pääkaupunkiseudulle yli 20 000 kävijää ja 40,5 miljoonaa euroa.

– Kongressimatkailu Suomeen kasvaa ilahduttavasti ja Messukeskukselle kuluva kesä on ennätyksellinen, mutta kyllä kongressien saamiseksi tänne tehdään paljon työtäkin, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskus ylläpitää tiiviitä yhteyksiä suomalaiseen yliopisto- ja järjestökenttään tukien tällä tavoin tiede- ja järjestökongressien hankkimista Suomeen. Ulkomaisille delegaatioille järjestetään tiuhaan esittelykierroksia, ja Messukeskusta myydään kongressiareenaksi ulkomaisissa alan tapahtumissa.

Messukeskus on uudistanut tilojaan voimakkaasti ja hionut tekniset ja digitaaliset palvelut kansainvälisten huipputapahtumien vaatimalle tasolle. Helsingin valtteja puolestaan ovat huippuosaaminen ja tutkimuksen korkea taso monilla tieteen aloilla sekä hyvä maine, erinomaiset yhteydet ja tasokkaat palvelut.

– Kova kansainvälinen kongressikilpailu vaatii pitkäjänteisyyttä. Nyt neuvotellaan jo kauas 2020-luvun puolelle ulottuvista kongressisopimuksista. Iso osa työstä tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin, Visit Helsingin, Finpron ja kongressitoimistojen kanssa, kertoo Vepsäläinen.

Odotettu Worldcon avautuu viikon kuluttua

Kuluvan kesän kongressiohjelmaan Messukeskuksessa kuuluvat maanmittauslaitoksen FIG 2017 -kongressi touko-kesäkuun vaihteessa, EU:n Smart Regions Conference ja maailman suurin allergiakongressi EAACI-kongressi kesäkuussa sekä glaukoomakongressi WGC-2017 kesä-heinäkuun vaihteessa. Elokuussa on vuorossa lääketieteen ammattilaisten koulutukseen keskittyvä AMEE 2017 -kongressi.

Messukeskuksen kongressikesää värittää myös odotettu Worldcon, maailman vanhin, suurin ja arvostetuin scifi- ja fantasiaharrastajien tapahtuma. Messukeskuksessa 9.–13. elokuuta järjestettävä Worldcon tuo Suomeen satoja tunnettuja science fiction -kirjailijoita ja tuhansia faneja.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja (Tapahtumat, kokoukset ja kongressit) Kristina von Konow, puh. 0400 408 777, kristina.vonkonow@messukeskus.com | www.messukeskus.com, @messukeskus