Uutiset1.6.2020

Messukeskus Helsinki valmiina messusyksyyn – ykkösprioriteettina turvallisuus

Kansainvälistä messupäivää vietetään keskiviikkona 3.6. poikkeuksellisissa tunnelmissa. Tapahtuma-alan keväinen äkkipysähdys on vaihtunut odotukseen: päättääkö hallitus tällä viikolla isojen tapahtumien avaamisesta? Messukeskus valmistautuu täyttä vauhtia tapahtumasyksyyn.

Messujen yhteenlasketut tulo- ja työllisyysvaikutukset ovat pelkästään Suomessa lähes puoli miljardia euroa. Messut ovat talouden kiihdyttämö, ja niiden hallittu, turvallinen avaaminen tukisi tehokkaalla tavalla elinkeinoelämän ulospääsyä koronaviruksen aiheuttamasta talousahdingosta.

Messukeskuksessa vastataan asiakaskyselyihin kiihtyvällä tahdilla ja lippukauppa syksyn tapahtumiin on vähitellen ruvennut vilkastumaan.

– Odotamme viranomaisohjeistuksia mutta samaan aikaan suunnittelemme tapahtumien turvallisuutta tiivistä tahtia omalla työllä. Tarkastelemme yhtä lailla pieniä yksityiskohtia kuin tapahtumien tilasuunnittelua – lähtien käsihygieniasta ja maskivalmiudesta aina halli- ja kokoustilamitoitusten uusimiseen, erikoisaikojen tarjoamiseen riskiryhmille ja virtuaalisuuden lisäämiseen, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksessa seurataan nyt tarkasti Saksan ja Hollannin messujärjestäjien kokemuksia, sillä näissä maissa messutoiminta on jo käynnistymässä. Hyvää ohjeistusta on saatu alan kansainväliseltä kattojärjestöltä UFIlta. Lisäksi ammattimaisia messujärjestäjiä Suomessa edustava Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry työstää kansainvälisiin ohjeistuksiin perustuvaa turvallisuusohjelmaa.

Kahdeksan jalkapallokentällistä tilaa tapahtumille

Messukeskus Helsinki vastaa kooltaan maailman suurimpia Ikea-tavarataloja ja on sijoittunut useaan eri siipeen ja kerrokseen. Sisäänkäyntejäkin on useita. Väljissä tiloissa on mahdollista paisuttaa käytössä olevaa hallitilaa, noudattaa turvavälejä ja reitittää kulkusuuntia.

– Erotuksena konserteista tai festareista messuja voisi ennemmin verrata valtavaan kokoukseen tai isoon kauppakeskukseen, jossa on runsaasti pop up -myymälöitä. Messuilla asioidaan rauhallisesti ja esimerkiksi kävijävirta sisääntulossa jakaantuu aina useiden päivien ajalle, vertaa Vepsäläinen.

Keskiviikko 3.6. on Kansainvälinen messupäivä, jota alan maailmanlaajuinen kattojärjestö UFI jäsenyrityksineen viettää nyt viidettä kertaa: Global Exhibition Day #GED2020

Messukeskuksen valmistautumisesta tapahtumasyksyyn lisää: www.messukeskus.com/korona.

Lisätietoja: Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 0400 400 074,

anni.vepsalainen @ messukeskus.com | markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | www.messukeskus.com