Uutiset18.6.2020

Messukeskus iloitsee hallituksen päätöksestä, syksyn messujärjestelyissä päällimmäisenä turvallisuus

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta ja turvaetäisyyksistä. Messukeskus noudattaa tarkasti aluehallintovirastolta mahdollisesti tulevia tarkempia ohjeita ja jatkaa nyt täydellä teholla syksyn ohjelmansa suunnittelua, ykköstavoitteena asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus.

– Olemme todella iloisia valtioneuvoston päätöksestä. Messuilla on valtava merkitys koko elinkeinoelämän elpymiselle ja suuri tulo- ja työllisyysvaikutus hotelli- ja ravintolatoiminnalle sekä muille palveluille. Keväällä 2019 julkistettu tutkimus osoitti, että messut tuovat järjestämispaikkakunnilleen vuosittain liki puolen miljardin euron tulovirran, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskus valmis avaamaan ovet asiakkaille

Messukeskus noudattaa tarkasti viranomaisohjeita ja on jo viikkoja tehnyt omia valmisteluja turvallista tapahtumastarttia varten. Suuria yleisötapahtumia varten rakennetussa Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat. Sisääntuloaulat varustetaan kuluvan kesän aikana kiintein käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Turvaväleistä huolehditaan myös naulakoissa, ravintoloissa ja muissa paikoissa, joihin helposti muodostuu jonoa. Lisäksi tarjolla on kasvomaskeja ja muita hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville.

– Nostamme hygieniatasoa entisestään. Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Tulemme infoamaan turvajärjestelyistä asiakkaita tehostetusti. Myös näytteilleasettajat saavat perusteelliset turvaohjeet, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Pieni osa tapahtumista siirtyi, virtuaalisuutta lisätään

Pandemia jätti jälkensä Messukeskuksen tapahtumakalenteriin, ja osa tapahtumista jouduttiin siirtämään. Siirtyneille tapahtumille on jo löydetty uudet päivämäärät ja rinnalle on tuotu verkkotapahtumia törmäyttämään ostajia ja messukävijöitä.

Muutamissa tapahtumissa siirtoon päädyttiin yhdessä toimialan kanssa, jotta yritykset ja asiakkaat saisivat lisäaikaa taloudelliseen toipumiseen. Osassa taustana oli tapahtuman perustuminen kansainvälisiin esiintyjiin nojaavaan ohjelmaan, jolloin tapahtumaa ei pystytty halutulla tasolla valmistelemaan kevään epävarmassa tilanteessa.

Asiakaskysely: 74 % kävijöistä haluaisi heti messuille

Messutoiminta on käynnistynyt uudelleen jo monissa maissa, esimerkiksi Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Kreikassa, Puolassa, Kiinassa ja viimeisimpänä Itävallassa ja Italiassa. Ravintoloiden, museoiden, kauppakeskusten ja huvipuistojen avauduttua myös suomalaiset ovat lähteneet liikkeelle, ja messuja halutaan ja kaivataan. Messualan kesäkuun alussa tekemässä asiakaskyselyssä 74 % vastaajista ilmoitti haluavansa tulla messuille heti, kun heitä kiinnostava tapahtuma taas järjestetään (MeTa ry, asiakaskysely 6/2020, n = 8912).

Lisätietoja: Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 0400 400 074, anni.vepsalainen @ messukeskus.com | markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | www.messukeskus.com