Uutiset13.8.2020

Messukeskus koulutti koko henkilöstönsä tarkennettuihin hygienia- ja suojakäytäntöihin

Messukeskus aloitti valmistautumisen syyskauteen järjestämällä koko henkilöstölleen turvallisuuskoulutuksen. Tavoitteena on tehdä messuvierailusta asiakkaalle aukottoman turvallinen ja samalla mahdollisimman helppo. 

– Messukeskuksen tapahtumiin voi tulla luottavaisin mielin. Olemme tehneet valmisteluja keväästä saakka, ja varusteet ja käytännöt on nyt viilattu yksityiskohtia myöten valmiiksi. Kauden alkaessa keskitymme opastamaan turvajärjestelyistä asiakkaitamme. Myös näytteilleasettajat saavat perusteelliset turvaohjeet, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Messukeskus huolehtii asiakkaidensa turvallisuudesta noudattamalla tarkasti THL:n ja Aluehallintoviraston ohjeita. Kesän aikana hygieniatasoa on nostettu entisestään varustamalla tilat käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat kaikissa saniteettitiloissa. Tehokas ilmastointi ja paikoin jopa 14 metriä korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Jos messu- tai kokousvieras tarvitsee henkilökohtaisen kasvosuojan, käsidesiä, nenäliinoja tai muita hygieniatarvikkeita, niitä saa myös paikan päältä.

Näytteilleasettajien käyttöön osastoturvallisuuden varmistamiseksi on varattu muun muassa vuokrattavia pisarasuojia, käsidesitelineitä ja pintojenpuhdistusliinoja sekä lattiatarroja turvavälien opastamiseen. Lisäksi näytteilleasettajille on tarjolla edullisia hygieniapaketteja.

Messukeskuksen tapahtumasyksy käynnistyy 26.-27.8. pidettävillä Kongressimessuilla.
– Kongressimessujen käyttöön on varattu tavallista mittavampi hallitila, ja meillä on runsaasti henkilökuntaa opastamassa kävijöitä. Näyttelyn kulkusuunta ja turvavälit on tarkasti merkitty, ja siisteydestä ja hygieniasta pidetään tarkkaa huolta. Lisäksi jaamme sisäänkäynneillä jokaiselle veloituksettoman suojamaskin, kertoo Kongressimessujen järjestämisestä vastaavan Management Eventsin toimitusjohtaja Jenni Tolonen.

Messukeskus julkisti ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa kattavat koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeet jo kesän alussa. Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn ja alan suomalaisen kattojärjestön Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n suosituksiin. Niissä huomioidaan tarkasti THL:n ohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset.

Lisätietoja:

Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, maria.mroue @ messukeskus.com

Kongressimessut, Petri Hiltunen, Sales Director, Partner, Management Events, petri.hiltunen @ managementevents.com