Uutiset22.8.2018

Mitä turvallisuustaitoja kansalainen tarvitsee tulevaisuudessa?

Syyskuussa järjestettävän Kokonaisturvallisuus 2018 -tapahtuman yhtenä pääteemana on kyberturvallisuus ja kansalaisen turvallisuusosaaminen vauhdilla muuttuvassa arjessa. Messuilla tarjotaan ohjeita turvalliseen netin käyttöön sekä uusinta tietoa arjen kyberrikollisuudesta ja jokaisen omaan turvallisuuteen vaikuttavista lähitulevaisuuden trendeistä. Alan viranomaiset, elinkeinoelämän ja järjestöt laajasti yhteen kokoava Kokonaisturvallisuus 2018 toteutetaan Lahden Messukeskuksessa ja sen lähialueella 7.-8. syyskuuta. Tapahtuman virallisena suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tämän päivän turvallisuus edellyttää jokaisen suomalaisen vahvaa panosta sekä omien taitojen ja tietouden jatkuvaa kehittämistä. Kokonaisturvallisuus -messuilla luennoiva Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll käsittelee puheenvuorossaan turvallisuuden muuttumista sekä kansalaisten turvallisuustaitoja ja -tarpeita tulevaisuudessa. “Ei riitä, että kykenemme ainoastaan varautumaan tämän päivän uhkiin, vaan on yhä paremmin kyettävä ennakoimaan tulevia uhkia. Asiat ja tilanteet muuttuvat tämän päivän turvallisuusympäristössä nopeasti. Samanaikaisesti korostuu jokaisen suomalaisen osallistuminen yhteisen turvallisuuteemme tuottamiseen. Siihen on jokaisella oltava myös riittävät valmiudet”, toteaa turvallisuusasioiden huippuasiantuntijana tunnettu Limnéll.

Kokonaisturvallisuus 2018 on messuista ja runsaasta oheisohjelmasta koostuva kokonaisuus, joka esittelee turvallisuutta kattavasti niin ammattilaisten kuin suuren yleisön näkökulmasta. Messupäivien aikana on tarjolla muun muassa Helsingin Poliisisoittokunnan konsertteja, näytöksiä ja elämyksellisiä toimintapisteitä koko perheelle. Osana tapahtumakokonaisuutta ovat näyttävät Puolustusvoimat 100 -taistelunäytökset, kattava viranomaisten yhteistoimintanäytös Teivaan sataman alueella Vesijärvellä sekä Kaartin soittokunnan viihdekonsertti Lahden Sibeliustalossa.

Kokonaisturvallisuus 2018 Lahden Messukeskuksessa ja lähiympäristössä 7. – 8. syyskuuta 2018.
Avoinna perjantaina klo 9-18, lauantaina klo 10-17. Tapahtuman ennakkolehdistökierros torstaina
6. syyskuuta klo 13.00. Ilmoittautumiset 31.8. mennessä: minna.helminen@kokolahti.fi.

Lisätiedot:

www.kokonaisturvallisuusmessut.fi

Kokonaisturvallisuus 2018 -messutoimikunnan puheenjohtaja
Teollisuusneuvos Erkko Kajander
040 840 4242
erkko@kajander.eu

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Kokonaisturvallisuus 2018 -messujen projektipäällikkö
Jonna Järvelä
040 824 1273
jonna.jarvela@kokolahti.fi