Uutiset5.2.2018

POWER Expo tuo neljä vahvaa lajia ensimmäistä kertaa saman katon alle Lahdessa

Toukokuun lopussa on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa neljä väkivahvaa voimailu- ja kamppailulajia saman katon alla Lahden Messukeskuksessa järjestettävässä POWER Expo -tapahtumassa 26. – 27.5.
Suomen Vahvin Mies kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Lahden Messukeskuksessa vuonna 2017. Tänä vuonna tapahtuma laajenee kokonaiseksi voimailuviikonlopuksi, jonka aikana messukeskuksessa mittelöidään kaksi SM-kilpailua; Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2018 sekä Voimanosto. Thaiboxing ja Vapaaottelu kamppaillaan kutsukilpailuna. Näytöslajina tapahtumassa on haarniskoissa oteltava näyttävä buhurt, joka tunnetaan myös nimellä Medieval Combat Sport.

SUOMEN VAHVIN MIES JA NAINEN 2018

Suomalaista sisua ja voimaa maailmankartalle nostanut kilpailu tunnetaan tervehenkistä voimailua kannustavana ja suurta yleisöä viihdyttävänä tapahtumana.  Tapahtumaa on järjestetty alan kilpailuista yhtäjaksoisesti pisimpään maailmanlaajuisesti katsottuna.
Suomen Vahvin Mies ja Nainen -kilpailussa mitellään erilaisissa voimaa, nopeutta ja kestävyyttä vaativissa lajeissa. Miesten sarjan lajeina ovat muun muassa yli satakiloisten kivien nosto ja tukkipunnerrus. Naisten kilpailussa työnnetään muun muassa aisapainoltaan 180-kiloisia kottikärryjä. Suomen Vahvin Mies 2018 -titteliä nähdään Lahden Messukeskuksessa puolustamassa lahtelainen Niko Vesterinen. Pääkilpailu kuvataan YLE TV2 -kanavalle sekä YLE Areenaan.

POWERLIFTING – VOIMANOSTO
Voimanostossa kilpaillaan jalkakyykyn, penkkipunnerruksen ja maastanoston yhteistuloksesta. SM-kilpailut ovat World Powerlifting Congress (WPC) alaisia kilpailuja ja niillä on Euroopan- ja Maailmanennätys arvo.

BUHURT ELI MEDIEVAL COMBAT SPORT
Suomessa laji tunnetaan nimellä buhurt tai Medieval Combat Sport. Laji on ottelua historiallisissa haarniskoissa ja tylpillä teräsaseilla.

VAPAAOTTELU JA THAI BOXING KUTSUKILPAILU
Vapaaottelu (MMA) on kamppailu-urheilulaji, jonka säännöt sallivat monipuolisten pysty- ja mattotekniikoiden käytön. Tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä sallittuja iskuja sekä lukkoja. Ottelut käydään kehässä tai vaihtoehtoisesti häkissä.
Muay thai, eli thainyrkkeily, on vauhdikas liikuntamuoto, jossa kunto kohoaa miltein huomaamatta. Thainyrkkeily on alun perin kilpaurheilua, mutta siitä on kehitetty suuren suosion ansiosta kaikille sopiva kuntolaji.

Tapahtuman yhteyteen toteutetaan näyttelyalue, joka on avoinna molempina kilpailupäivinä niin katsojille kuin kilpailijoillekin.

POWER Expo 2018 Lahden Messukeskuksessa lauantaina ja sunnuntaina 26.-27.5.2018

Aukioloajat:
la 26.5.2018 klo 10-20
su 27.5.2018 klo 10-17

Tapahtumaliput:
Liput tulevat myyntiin helmikuun aikana

Lisätietoja: www.powerexpo.fi


Yhteyshenkilö

Tapahtuman vastaava tuottaja
Mika Kavasvuo
mika.kavasvuo@sibeliustalo.fi
p. 050 398 5806