Uutiset25.1.2018

Raksassa huudetaan hyvää nuorille

Raksa-messutapahtuma huipentuu tänä vuonna hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jossa huudettavana on Koulutuskeskus Salpauksen rakennusalan opiskelijoiden rakentama mökki-/pihasauna. Huutokaupan tuotto jaetaan kahden alueellisen nuorison syrjäytymistä estävän tahon kesken. Tuotolla tuetaan Päijät-Hämeen ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön verkostoa PETEä sekä lahtelaisten nuorten toimintaryhmää Inspis Lahti ry:tä. Raksa on Suomen suurimpia rakennusalan tapahtumia, ja se järjestetään Lahden Messukeskuksessa 9.-11. maaliskuuta.

Modernin pulpettikattoisen saunarakennuksen on suunnitellut A.K.E. Studio Oy:n arkkitehti Asko Eerola, joka toimii myös Raksa-toimikunnan jäsenenä. Tarvikkeet saunan valmistukseen lahjoittaa K-Rauta Holma. Raksa-saunaa rakennetaan kevään aikana opiskelijavoimin Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa, ja rakennuksen viimeistelytöitä pääsee seuraamaan paikan päällä Raksa-messuilla.

Raksa-saunan huutokauppa järjestetään messuilla sunnuntaina 11. maaliskuuta ja tilaisuuden meklarina toimii Raksa-messujen isäntä Jorma Piisinen. Huudettavan saunan lähtöhinta on 3500 euroa. Saunan tuleva omistaja saa itselleen täysin valmiin kuistillisen saunarakennuksen, joka sisältää myös lauteet ja kiukaan. Ennakkotarjoukset voi toimittaa kirjallisesti osoitteeseen: leena.suvanto@lahdenmessut.fi.

www.raksamessut.fi

Lisätiedot:

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
messutiimin esimies/projektipäällikkö
Jonna Järvelä
p. 040 824 1273
jonna.jarvela@lahdenmessut.fi

Koulutuskeskus Salpaus
opetusalapäällikkö
Hannu Rinne
p. 050 538 2324
hannu.rinne@salpaus.fi

Arkkitehtuuritoimisto A.K.E. Studio Oy
rakennusarkkitehti RIA
Asko Eerola
p. 044 5757 609
asko.eerola@akestudio.fi

K-Rauta Holma
kauppias
Kimmo Tirkkonen
p. 0400 512 398
kimmo.tirkkonen@k-rauta.fi