Uratarina12.1.2023

Satu Hemmi: “Nautin myynnistä ja asiakaspalvelusta”

Tehtävä: Myyntineuvottelija, Pohjois-Suomen Messut ry.
Koulutus: Restonomi AMK, hotelli- ja ravintolaliikkeenjohto.
Alaa edeltävä työkokemus: Kokous- ja tapahtumaravintolan myyntiä ja markkinointia. 

Miten päädyit tapahtuma-alalle? 

– Ennen nykyistä tehtävää ehdin työskennellä pitkään kokous- ja tapahtumaravintolan myynnin ja markkinoinnin parissa. Pohjois-Suomen Messut ry:n palvelukseen tulin helmikuussa 2022. 

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? 

– Keskeinen tehtävä on messupaikkojen myynti. Se sisältää nykyisten asiakkaiden kontaktointia puhelimitse ja sähköpostitse sekä uusien asiakkuuksien hankintaa. Heitä lähestyn ensin sähköpostilla ja soitan muutaman päivän kuluttua perään. Messuista kiinnostuneelle asiakkaalle teen sitten tarjouksen messupaikasta ja vahvistan sitten, ja hänen osallistumisensa tapahtumaan.  

Millainen on tyypillinen työpäiväsi? 

– Työpäivä on enimmäkseen puhelimella soittelua, jota toteutan kalenteroidusti CRM:n kautta. Lisäksi käyn läpi benchmark-listoja, etsin uusia asiakkaita ja yhteyshenkilöitä esimerkiksi LinkedInistä ja lisään heitä soittoputkeeni. Arkeen kuuluvat myös messutiimin viikkopalaverit, joissa käymme läpi edellistä viikkoa ja asiakkuuksiin liittyviä asioita sekä suunnittelemme tulevia ja uusia tapahtumia.  

 
Mistä pidät eniten työssäsi? 

– Pidän myynnistä, uusien asiakkaiden etsimisestä ja kaupoista. Lisäksi tulevien ja uusien tapahtumien suunnittelu on aina mukavaa ja kiehtovaa.