Uutiset22.1.2018

Rakenna & Sisusta -messut 9.-11.2.

Rakennuskuumeisille on tarjolla asianmukaista ensihoitoa helmikuussa. Noin 250 yritystä on koolla Turun Messukeskuksessa, kun alueen suurin rakennusalan tapahtuma Rakenna & Sisusta -messut järjestetään 9.-11.2. Rakentamisen ja remontoinnin näytteilleasettajien tuotevalikoimassa ovat mm. lattiat, tontit, keittiöt, kylpyhuoneet ja saunat. Tämän vuoden tarjonnasta esille nousevat mm. kodin sisäpinnat sekä terveellinen koti.
Varsinais-Suomessa eletään positiivisen rakennemuutokset aikaa. Alueella on tekijöistä paikoitellen pulaa. Messujen uudelle neuvonta-alueelle voi varata ennakkoon aikoja haluamaltaan asiantuntijalta ja keskustella sisustusratkaisuista paikan päällä. Tavoitteena on, että jokainen messukävijä saa halutessaan mahdollisimman yksilöllistä apua ja vinkkiä omaan rakennus- tai sisustusongelmaansa.

Trendit esiin sommitelmissa

Uutta on myös mm. Sisustuksen trendikartta. Tässä kokonaisuudessa ovat esillä kauden suosituimmat väri ja piensisustustuotteet sommitelmina. Kokonaisuuden messuille suunnittelevat Sanna Tuomi Pikkutalo-bloggaaja ja Kukkakauppa Bronco.
Kalkkimaalien suuri suosio näkyy messuilla ja aiheesta on myös ohjelmaa.
Rakenna & Sisusta -messujen tämänkertainen bloggaajien sisustusnäyttely kiinnittää puolestaan katseen erityisesti tapetteihin. Wallvision Sweden Ab:n tapeteista sisustuksia luovat tapahtumaan suositut sisustusblogit Voikukkapelto, Kotilaituri, Pikkutalo ja Villa Puomi.

Sisustusratkaisuja ja nikkarointipuuhia

Sisustussuunnittelija Tomi Kouvolan isännöimällä sisustusklinikalle kannattaa myös ottaa mukaan valokuvia ja pohjapiirros uudistamista kaipaavasta kohteesta. Kouvola luennoi lauantaina kauniista ja toimivasta kodista ja kertoo ideoita mistä voi hakea vinkkejä, kun sisustuskuume nousee.
Yleisö pääsee Strömsö-ohjelmasta tutun puusepän Jim Björnin matkassa tutustumaan nikkarointi-ideoihin. Björni nikkaroi messuilla lauantaina ja sunnuntaina.
Terveellinen talo tavoitteena

Ammattilaisille suunnattu Lounais-Suomen Rakennuspäivä perjantaina pureutuu mm. kosteudenhallinta-asetuksiin, terveen talon toteutuksen kriteeristöön ja rakennusalan suhdanteisiin. Messuilla jaetaan Lounais-Suomen alueen talonrakentamisen työturvallisuuskilpailun palkinnot.

Yleisölle on puolestaan tarjolla mm. Turun yliopiston puheenvuoro siitä, miksi rakennukset homehtuvat. Sunnuntaina 11.2. Sisäilmayhdistyksen puheenvuorossa keskustellaan siitä, minkälaisia vaurioita sisäilmamittauksilla voi mitata ja mitkä vaativat välitöntä korjausta.

Lauantaina tarjolla ajankohtaista kiinteistöasiaa mm. taloyhtiöiden hallituksen jäsenille. Tietoa on luvassa mm. kylpyhuonekorjauksista ja huoneistoremonttien merkityksestä asunnonarvoon.
Muuraustaitokilpailussa kisailevat jälleen vastakkain alueen oppilaitosten mukaan valitut oppilaat. Kuka on taitavin? Se selviää lauantaina 10.2. kello 14.30.

www.rakennusmessut.fi
#rakennusmessut

Lisätiedot:
Turun Messukeskus,
projektijohtaja Krista Ahonen, puh. 050 594 9641, krista.ahonen@turunmessukeskus.fi

Median akkreditointi:
http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/

Tiedote ja kuvat: http://www.turunmessukeskus.fi/rakenna-sisusta-messut-9-11-2-sommitelmia-nikkarointia-rakennushaaveita/

Rakennusmessut