Uutiset31.8.2018

Taistelu- ja pelastustaitoa maalla, vedessä sekä ilmassa – Kokonaisturvallisuus esittelee näyttävästi viranomaisten toimintakykyä

Ensi viikolla järjestettävä Kokonaisturvallisuus 2018 -tapahtuma panostaa elämyksellisiin kokemuksiin ja messuyleisön aktivointiin. Lahden Messukeskukseen ja lähialueille laajasti levittäytyvä suurtapahtuma tarjoaa runsaasti erilaisia toimintapisteitä ja toimintanäytöksiä. Puolustusvoimat esittelee toimintaansa ja asejärjestelmiensä suorituskykyä Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöskiertueen päätösesityksissä. Myös Hämeen poliisi, Päijät-Hämeen Pelastuslaitos, Ensihoito ja Rajavartiolaitos nähdään tositoimissa omissa näytöksissään.  Kokonaisturvallisuus 2018 järjestetään 7.-8. syyskuuta. Turvallisuusalan toimijat yhteen kokoavan tapahtuman virallisena suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kokonaisturvallisuus 2018 on messuista ja runsaasta oheisohjelmasta koostuva kokonaisuus, joka esittelee kokonaisturvallisuutta kattavasti niin ammattilaisten kuin suuren yleisön näkökulmasta. Lahden Messukeskuksessa esittäytyy lähes sata alan viranomaista, elinkeinoelämän edustajaa ja järjestöä. Monimuotoista kokonaisturvallisuustietämystä tuodaan tapahtumassa yleisön lähelle tarjoamalla mahdollisuuksia omien turvallisuustaitojen testaamiseen ja uuden oppimiseen elämyksellisesti. Messuvieraat pääsevät muun muassa kokeilemaan vesipelastusta meripelastussimulaattorissa, palon sammutusta merikontissa ja turvavyön merkitystä katolleen kääntyvässä autossa.

Nettiturvallisuudesta, somekiusaamisesta ja muista ajankohtaisista, joka kansalaista koskettavista turvallisuusasioista on tarjolla infoa tietoiskulavalla, jolla esitellään messupäivien aikana myös viranomaisten sekä virka- ja pelastuskoirien työtä. Viihdepuolesta messuilla vastaa Helsingin Poliisisoittokunta, jonka esityksiä pääsee perjantaina kuuntelemaan lähes 6 000 messuille saapuvaa yläkoululaista. Lauantaina on vuorossa Kutsu Poliisi 112 -lastenkonsertit sekä Krista Siegfridsin tähdittämä konserttiosuus. Kokonaisturvallisuus 2018 -tapahtuman juontavat Jone Nikula ja Tapani Ripatti.

Kokonaisturvallisuus 2018 -tapahtuma Lahden Messukeskuksessa ja lähiympäristössä 7. – 8. syyskuuta 2018. Avoinna perjantaina klo 9-18, lauantaina klo 10-17.
Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi kokoustiloissa perjantaina klo 9.15-10.15.

Tapahtuman ennakkolehdistökierros ja Puolustusvoimat 100 -taistelunäytöksen kenraaliharjoitus torstaina 6. syyskuuta klo 13.00. Ilmoittautumiset 31.8. mennessä: minna.helminen@kokolahti.fi.

Lisätiedot: www.kokonaisturvallisuusmessut.fi

Kokonaisturvallisuus 2018 -messutoimikunnan puheenjohtaja
Teollisuusneuvos Erkko Kajander, p. 040 840 4242, erkko@kajander.eu

KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
messutiimin esimies/projektipäällikkö Jonna Järvelä, p. 040 824 1273, jonna.jarvela@lahdenmessut.fi

Liput:
www.lippu.fi