Uutiset22.9.2017

Terveyden alan ammattilainen: Apuväline 2017 tarjoaa kokonaisvaltaisen tietopaketin juuri sinulle

11.09.2017

Yhdenvertaisuus ja sote-uudistuksen vaikutukset apuvälinealaan ovat keskiössä Apuväline 2017 -tapahtumassa 9.–11. marraskuuta Tampereella. Tule kuulemaan kuntoutuksen, toimintaterapian ja ergonomian ajankohtaisimmat puheenvuorot ja seminaarit sekä testaamaan uusimpia apuvälineitä yli 200 näytteilleasettajan osastoilla.

Tapahtuman avajaispäivänä 9. marraskuuta järjestettävän Invalidiliiton Kohti esteetöntä ja yhdenvertaista Suomea -seminaarissa pohditaan, miten esteettömyys ja yhdenvertaisuus aidosti toteutuvat Suomessa. Seminaarissa ovat mukana muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja Invalidiliiton lakimies Elina Nieminen. – Mitä esteettömämpi yhteiskunta on, sitä vähemmän tarvitaan esimerkiksi erityisratkaisuja sosiaali- ja terveyspalveluissa. Apuväline ei ole vain tekninen väline vaan kokonaisuus, johon kuuluu prosessi aina hankinnasta sovitukseen ja huoltoon. Lisäksi apuvälineen tulee vastata aina asiakkaan yksilöllistä tarvetta, toteaa Elina Nieminen.

Fysioline

Avajaispäivän – ja samalla ammattilaispäivän – toinen pääseminaari keskittyy protetisaation kehitykseen, raaja-amputoidun hoitoketjumalleihin, fysioterapiaan ja kuntoutusohjaukseen sekä lasten protetisaatiokäytäntöihin. Protetisaation uudet tuulet ja kuntoutus -seminaarin järjestävät Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys KUTKE ry ja Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS. Seminaarin asiantuntijat yhdistävät puheenvuoroissaan nopeasti kehittyvät tekniset apuvälineet sekä laadukkaan lääkinnällisen kuntoutuksen.

– Amputaatiokoulutuksia järjestetään harvoin. Haluamme tarjota messukävijöille tilaisuuden keskustella, miten amputaatiopotilaille voidaan taata parasta hoitoa ja tukea selviytymistä arjessa, OYS:n kuntoutusylilääkäri, KUTKE ry:n puheenjohtaja Mauri Kallinen avaa.

Mielenkiintoiset seminaarit ja paneelit jatkuvat myös perjantaina 10. marraskuuta. Aamupäivän kansainvälisessä METESE (Meaningful Technologies for Seniors) -symposiumissa keskustellaan ikäihmisille suunnatun teknologian, kuten avustajarobottien, kehittämisestä ja käyttöönotoista suomalaisissa ja japanilaisissa hoivaorganisaatioissa.

Pekka_Hyysalo

Sote-uudistus ja sen vaikutukset erityisesti vammaisten palveluihin ja apuvälinealaan ovat esillä YLEn sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikannon luotsaamassa suuressa SOTE-paneelissa. Paneeli järjestetään perjantaina 10. marraskuuta kello 13 alkaen.

Tapahtuman keynote-puhuja, freestylelaskija, Pekka Hyysalo nousee lavalle perjantaina 10.11. kello 15. Luvassa on varmasti inspiroiva ja koskettava tarina siitä, kuinka koskaan ei kannata luovuttaa.

Mielenkiintoisia tietoiskuja ja yksilöllistä opastusta

Apuväline 2017 -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää omaa osaamista. Seminaarien lisäksi ohjelmalavoilla, toimintapisteissä ja näyttelyosastolla on nähtävää, kuultavaa ja testattavaa kaikkina kolmena messupäivänä. Vastaavaa kokonaiskatsausta apuvälineisiin, kuntoutukseen ja hoivatyön ratkaisuihin ei ole tarjolla missään muualla Suomessa.

Ammattilaispäivänä ohjelmalavalla puhutaan muun muassa Sherbone-liikunnasta toimintakyvyn tukena (to 9.11. klo 11.30) ja teknologiasta kuntoutuksessa (to 9.11. klo 14). Apuvälineitä pääsee myös testaamaan: yli 200 näytteilleasettajaa tuo messuille alan uutuudet, joihin voit tutustua jo ennakkoon. Tutustu samalla myös messuosastojen ohjelmaan.

Apuvälineradalla saat opastusta sekä apuvälineiden käyttöön että niillä liikkuvien opastamiseen. Radalla on testattavissa muun muassa pyörätuoli, rollaattori ja kyynärsauvat ja kouluttajana toimii fysioterapeutti Aila Peräjoki. Pimé Caféssa puolestaan voi kokeilla, miltä näkövammaisuus tuntuu.

Apuvalinerata

Rekisteröidy ja varaa koko päivä aikaa

Messut ovat avoinna torstaista lauantaihin 9.–11. marraskuuta. Tapahtuman avajaispäivä on erityisesti suunnattu alan ammattilaisille, mutta mielenkiintoista sisältöä on tarjolla jokaisena messupäivänä. Tapahtuman koko ohjelman, lisätiedot sekä blogikirjoitukset löydät osoitteessa www.apuvaline.info

Ammattilaiset pääsevät tapahtumaan veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi ennakkoon netissä: www.apuvaline.info/rekisterointi.

Päivä ammattimessuilla on erinomainen tapa kehittää osaamista, myös verottaja kannustaa siihen. Muistathan sopia työnantajan kanssa ammattimessuilla käynnin osaksi koulutussuunnitelmaa.

Apuväline 2017 -tapahtuman järjestävät Expomark Oy ja Invalidiliitto ry. Yhteistyössä ovat Näkövammaisten liitto ry, Sailab ry sekä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry. Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 14 000 apuvälineiden käyttäjää, palveluntarjoajaa, apuvälinealan ammattilaista ja päättäjää.

Lisätietoja:

Taina Hiekkataipale, markkinointipäällikkö, Expomark Oy
p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi