Uutiset2.6.2020

Turussa tapahtumakenttä avautuu kulttuurin drive in -näytöksillä

Turussa avautuu täysin poikkeuksellinen kulttuuria esittelevä drive in -näytösten sarja keskiviikkona. Koska suuret tapahtumat ovat edelleen kiellossa, on Turun Messukeskuksessa haettu uusia tapoja yleisön ja esiintyjän livekohtaamiseen.
Näytöksiä tuottavat Turun Messukeskuksen kanssa yhteistyössä paikalliset kumppanit, kuten Linnateatteri, Turun kaupunginteatteri ja Naantalin Musiikkijuhlat. Mukana on useita yhteistyötahoja mm. Turun kaupunki, DraamaQueen, Bright Group ja Restel.

Tapahtuman autokuntakohtaiset lippuhinnat ovat noin 25-35 euron välimaastossa autokunnan koosta riippuen. Lippuja on tarjolla vain rajoitetusti, jotta turvallisuudesta voidaan vastuullisesti huolehtia. Myös lipunmyynti tapahtuu tarpeettomien kontaktien välttämiseksi ennakkoon lippukaupassa www.turunmessukeskus.fi.

Stand up aloittaa sarjan, mukana myös teatteria ja klassista musiikkia

Ensimmäisessä show’ssa 3.6. kello 19 päästään nauramaan stand up -viihteen parissa, kun lavalle nousevat stand up -tähdet Mika Eirtovaara ja Zaani.

Seuraavalla kerralla 10.6. kello 19 on vuorossa mm. karaokehenkinen Koko kylä veisaa, jossa laulattajana on Maria Lund ja säestäjänä Samuli Jokinen.

Kenelle sellot soivat on nimeltään Naantalin Musiikkijuhlien konsertti 17.6. kello 19. Esiintyjinä ovat huikea selloyhtye Total Cello Ensemble ja hurmaava sopraano Mari Palo. Konsertti liittyy Turun Kirjamessujen 30-vuotisjuhlavuoteen.

Juhannuksen jälkeen 24.6. vuorossa on Turun Kaupunginteatterin ja Linnateatterin improbattle. Improvisaatiohaasteeseen heittäytyvät Kaupunginteatterin tiimissä Miiko Toiviainen ja Katariina Lantto sekä Linnateatterin joukkueessa Valtteri Roiha.

Elokuvien drive in -esitykset käynnistyvät myös kesäkuussa, ja niitä järjestää Kinotour. Luvassa on mm. uutuuselokuvia.

Järjestäjiä tapahtumien järjestäminen pitkän tauon jälkeen innostaa ja jännittää:

−Koronavirus on kyllä riepotellut erityisen kovalla kädellä tapahtuma-alaa. Ala kuitenkin on ollut taloudellisestikin mitattuna merkittävää liiketoimintaa, mutta nythän ei ole voitu järjestää juuri mitään. Parhaillaan odotamme päättäjiltä tietoja yli 500 henkilön messutapahtumien jatkosta syksyn osalta. Se tulee olemaan ratkaiseva koko alan jatkon kannalta, sanoo Turun Messukeskus Oy:n toimitusjohtaja Marja Pekkanen.

−Messuilla pystytään kuitenkin huolehtimaan turvallisuudesta varmastikin kontrolloidummin kuin monilla muilla alueilla, joissa fyysiset kohtaamiset ovat olleet koko ajan sallittuja, muistuttaa Pekkanen.

Viihdettä ja veisuuta autoradiosta

Drive In -liveshow toteutetaan terveysturvallisuutta noudattaen. Messukentälle on sijoitettu mobiiliesintymislava näyttöineen. Drive in -liveshow’hun voi kerrallaan osallistua rajallinen määrä autokuntia, jotka sijoitellaan alueelle niin, että näkyvyys ajoneuvoihin on hyvä sekä turvavälit säilyvät. Äänet tulevat autoihin radioiden kautta.

Alueella kuljeskelu on kielletty eikä alueelle ei voi tulla esimerkiksi mopoilla, pyörällä tai kävellen tartuntariskin vuoksi. Lippujen myynti tapahtuu etukäteen verkossa. Tarvittaessa käytössä ovat wc-tilat, joiden hygieniasta huolehditaan erityisen tarkasti. Muutoin autoissa tulee pysytellä koko noin tunnin mittaisen show’n ajan.

Lisätietoja:

Drive in -liveshow´t:

Marja Pekkanen, Turun Messukeskus, puh. 040 545 7766, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi
www.turunmessukeskus.fi

Elokuvaillat:
Antti Rauvola, Kinotour, Kino Events Finland Oy, puh. 044 047 9945, info@kinotour.fi

www.kinotour.fi

https://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/drive-in-liveshow/

Liput: https://liput.messukeskus.fi/fi/

Lippuja on myynnissä alle 500