Uutiset16.8.2017

Uusi lasten alue ja cosplay-päivä Turun Kirjamessuilla

Suomen vanhin kirjamessutapahtuma, Turun Kirjamessut esittelee 6.- 8.10. satavuotiasta Suomea teemalla Yksi maa – monta ääntä. Tänä vuonna tuttujen esiintymislavojen lisäksi uutena esiintymispaikkana aloittaa Tekstiretriitti, jossa messuyleisö saa kuunnella kirjailijoiden ja runoilijoiden lukevan teoksiaan ääneen. Sunnuntaina messuilla vietetään erityistä cosplay-päivää, jolloin messuille pääsee rooliasussa ilmaiseksi. Asuja arvioi raati ja paras palkitaan.
Yhdysvaltalainen Angela Thomas (Otava) on joutunut esteiden vuoksi perumaan vierailunsa, mutta messuilla esiintyy satoja muita kotimaisia kirjailijoita sekä ulkomaalaisia vierailijoita, kuten esimerkiksi yksi Ruotsin tunnetuimmista sarjakuvantekijöistä Liv Strömquist (Sammakko) ja Mattias Edvarsson (Like).
Messujen yhtenä uutuutena on Lasten alue, jonka ohjelmassa on paljon työpajoja, ääneenlukua ja muuta lapsia osallistavaa. Lasten alue on teemoitettu erityisesti alle 10-vuotiaita silmällä pitäen:
−Tarkoitus on ottaa erityisellä tavalla huomioon lapset kirjallisuuden lukijoina, kokijoina ja tekijöinä, kuvailee Salla Simukka.
Lasten alueella on mahdollisuus myös lukea, sillä kustantamot ovat lahjoittaneet alueelle paljon lastenkirjallisuutta. Vantaan sanataidekoulun rehtori Siri Kolu on ollut kokoamassa messukattausta yhdessä ohjelmapäälliköiden Tommi Kinnusen ja Salla Simukan kanssa.

Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 4.9. osoitteessa www.kirjamessut.fi sekä TS Opuksessa.

www.kirjamessut.fi
www.facebook.com/turunkirjamessut/

Lisätiedot ohjelmasta:
Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Tommi Kinnunen, tommi.kinnunen@turunmessukeskus.fi ja Salla Simukka salla.simukka@turunmessukeskus.fi

Lisätiedot messuista:
projektijohtaja Päivi Järvelä, puh. 040 742 7920, paivi.jarvela@turunmessukeskus.fi
viestintäpäällikkö Taina Pärkö-Luotonen, puh. (040) 505 6424, taina.parko-luotonen@turunmessukeskus.fi

Ohjelmajulkistus medialle on ma 4.9. klo 13 Turun pääkirjaston Studio-tilassa

Akkreditointi messuille: http://www.turunmessukeskus.fi/medialle/akkreditointi/
Tiedote ja kuvat: http://www.turunmessukeskus.fi/uusi-lasten-alue-cosplay-paiva-turun-kirjamessuilla/