Uutiset21.5.2018

Väkivahvat lajit täyttävät Lahden Messukeskuksen – Suomen Vahvin valitaan viikonloppuna POWER Expossa

Suomen Vahvin Mies ja Nainen kisataan 26.–27. toukokuuta toista kertaa Lahden Messukeskuksessa. Suomalaista sisua ja voimaa maailmankartalle nostanut kilpailu tunnetaan tervehenkistä voimailua kannustavana ja suurta yleisöä viihdyttävänä tapahtumana. Kilpailun perustajat, voimamieslegendat Ilkka Nummisto ja Markku Suonenvirta ovat vahvasti mukana kilpailun järjestelyissä. Suomen Vahvin Mies -titteliä nähdään Lahden Messukeskuksessa puolustamassa lahtelainen Niko Vesterinen, joka on napannut tittelin jo kahtena edellisenä vuonna.

Alan kilpailuista maailmanlaajuisesti pisimpään järjestetyssä Suomen Vahvin -kisassa mitellään tänä vuonna kahdeksassa erilaisessa voimaa, nopeutta ja kestävyyttä vaativassa lajissa. Miesten parikilpailuissa kannatellaan autoa ja nostetaan jopa 200 kilon painoisia kiviä eri korkeuksille. Niin miesten kuin naistenkin lajina nähdään kuorma-auton veto, jossa kilpailija kiskoo köydestä vetäen ja maassa istuen jopa 12 tonnin painoista kuorma-autoa luokseen. Vedettävä matka noin 20 metriä ja nopein aika voittaa.

Pääkilpailu kuvataan YLE TV2 -kanavalle sekä YLE Areenaan.

POWER Expo – tapahtumassa nähdään viikonlopun aikana muitakin voimailu – ja kamppailulajeja. Suomen Vahvin kilpailun lisäksi Lahdessa ratkotaan Voimanoston Suomenmestaruus ja näytöslajeina tapahtumassa mukava ovat Otevoima, haarniskoissa oteltava Buhurt eli Medieval Combat Sport, monelle tuttu Kädenvääntö sekä viihdettä ja urheilua yhdistävä Showpaini eli FCF Wrestling. Viikonlopun aikana Lahden Messukeskuksessa nähdään 260 kilpailijaa kuudessa eri lajissa.

POWER Expon kilpailuohjelma 26. – 27.5.

–        Voimanoston Suomen mestaruus lauantaina ja sunnuntaina alk. klo 10.00

–        Suomen vahvin lauantaina miesten sarjan karsinta klo 11.00, naisten kilpailu klo 16.30

–        Suomen vahvin sunnuntaina miesten sarjan finaali klo 12.00.

Lajiesittelyt ja viikonlopun ohjelma kokonaisuudessaan löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Tapahtuman yhteyteen rakentuu yleisölle expoalue ja suuri kisaravintola.
Alue avoinna lauantaina klo 10–20 ja sunnuntaina klo 10–17.
Tapahtumaan myydään lippupaketteja, joihin sisältyy pääsylippu sekä meno-paluukuljetus tilausliikenteen bussilla. Lähtöpysäkit ja aikataulut löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Pääsyliput sekä lippupaketit voi ostaa ennakkoon verkkokaupasta: http://www.lippu.fi/powerexpolahti

 

Lisätiedot:
POWER Expo

Tapahtuman vastaava tuottaja
Mika Kavasvuo
mika.kavasvuo@sibeliustalo.fi
p. 050 398 5806


Lisätiedot:
www.powerexpo.fi
Facebookissa: POWER Expo 2018

Suomen Vahvin
Markku Suonenvirta
p. 0500 526 922

suomen.vahvinmies@smail.fi

Niko Vesterinen
p. 044 575 5509

n.vesterinen89@gmail.com