Uutiset31.10.2017

Villasukka on aina IN! – Käsityöharrastuksen suosio näkyy Kätevä & Tekevä -messuilla

Tiedote. Julkaistu: 26.10.2017, 09:57
Lahden Messut

Kädentaito- ja harrastetapahtuma Kätevä & Tekevä esittelee tämän hetken suosituimpia käsityötrendejä pyhäinpäiväviikonloppuna 4.-5. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa. Printtikankaat design-kuoseista sekä käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Kätevä & Tekevä -messuilla vierailevan sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö. Käsityöharrastuksen suuri suosio näkyy myös Kätevä & Tekevä -messujen osastomyynnissä. Tapahtuma on tänä vuonna viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty.

Helppous ja nopeus selittävät villasukan neulomisen nousemista muoti-ilmiöksi. Värikkäillä kirjoneulesukkaohjeillaan ja kuvillaan huippusuosioon noussut Niina Laitinen on itsekin täysin itseoppinut neulealan aktiiviharrastaja, ammatiltaan kirjanpitäjä ja CrossFit-ohjaaja. Laitisen perustamassa sukkayhteisössä käydään aktiivista keskustelua ja luodaan positiivista yhteishenkeä neulontaharrastuksen ympärillä. Ryhmässä järjestetään myös suosittuja kirjoneulesukkien yhteisneulontoja (knit-along), joihin osallistuu tuhansia neulojia ympäri Suomea. Tämän vuoden lopussa ensimmäisen neulekirjansa julkaiseva Niina Laitinen saapuu kertomaan neulesuunnittelun viimeisimmistä tuulista Kätevä & Tekevä -messujen vinkkilavalle lauantaina 4. marraskuuta. Tapahtumassa esitellään myös Laitisen mallistoa ja vuosittaista Sukkakalenteria.

Kätevä & Tekevä -kädentaito- ja harrastemessujen pääosassa ovat käsintehdyt tuotteet sekä tarvikkeet ja ideat omiin harrasteisiin. Loppuunmyydyssä tapahtumassa esittäytyy yhteensä yli 240 alan yritystä. Kätevä & Tekevän yhteydessä järjestetään myös suositut Kivi- ja korumessut, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä RC-autoilun SM-sarjan osakilpailu. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

* Kätevä & Tekevä 2017 Lahden Messukeskuksessa 4.-5. marraskuuta.
* Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.
* Tapahtumaan on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskukselta ja torilta (Maronlankadun turistipysäkki).

Lisätiedot:

www.katevamessut.fi
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö
Niina Vesalainen
p. 040 654 1284
niina.vesalainen@lahdenmessut.fi