Uutiset31.10.2018

Villasukka on suomalaisen neulomisen perusta – Neulontaharrastuksen suosio näkyy Kätevä & Tekevä -messuilla

Lahden Messukeskuksessa pyhäinpäiväviikonloppuna järjestettävillä Kätevä & Tekevä -messuilla näkyy vahva villasukkabuumi. Perinteinen kädentaito- ja harrastetapahtuma tarjoaa neulontaharrastuksen ystäville runsaasti sisältöä sekä entistä laajemman materiaalivalikoiman. Tapahtumassa on ihailtavana Suomen suurin villasukka, ja myös valmiiden villasukkien ostajille löytyy runsaasti tarjontaa. Käsityöharrastuksen kasvava suosio näkyy Kätevä & Tekevä -messujen osastomyynnissä. Tapahtuma on jälleen viimeistä paikkaa myöten loppuunmyyty.

Käsityöharrastuksen suosiota selittävät sen tuottama mielihyvä ja kokemus konkreettisen luomisesta. Käsityön tekeminen koetaan rentouttavana vastapainona nykypäivän kiireiselle elämänmenolle. Villasukan neulominen onnistuu myös vasta-alkajalta ja kokeneemmat neulojat haastavat taitojaan uusilla ohjeilla sekä työtavoilla. Kätevä & Tekevä -messuilla kuullaan useita puheenvuoroja neulontaharrastukseen liittyen. Suosittu Lankahelvetti-bloggaaja Henna Jokio saapuu tapahtumaan pitämään omaa kantapää-workshopiaan. Myös kansainvälisesti tunnetun Woolenberry-neulemerkin perustaja ja suunnittelija Janina Kallio sekä Sukankudonnan uunituoreet Suomenmestarit Sari Passi ja Airi Keränen jakavat tapahtumassa ajatuksiaan neulomisesta.

Kätevä & Tekevä -kädentaito- ja harrastemessujen pääosassa ovat käsintehdyt tuotteet ja tarvikkeet sekä ideat omiin harrasteisiin. Tapahtumassa esittäytyy yhteensä lähes 240 alan yritystä. Kätevä & Tekevän yhteydessä järjestetään jälleen myös suositut Kivi- ja korumessut, Nukkekoti- ja nukkemessut sekä RC-autoilun SM-sarjan osakilpailu. Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla. Tapahtumakokonaisuuden juontajina nähdään tänä vuonna taiteilija-toimittaja Anu Pensola sekä draamapedagogi Lasse Kantola.

Kätevä & Tekevä 2018 Lahden Messukeskuksessa 3.-4. marraskuuta 2018.
Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Tapahtumaan on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskukselta ja torilta (Marolankadun turistipysäkki).

Lisätiedot:
www.katevamessut.fi
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö, Niina Vesalainen, p. 040 654 1284, niina.vesalainen@kokolahti.fi

Ennakkolipunmyynti:
www.lippu.fi

Lahden Messut tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa. Lahden Messut on osa tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:tä, jonka brändejä Lahden Messujen lisäksi ovat Sibeliustalo sekä Finlandia-klubi.