Uutiset31.10.2017

Vuoden Askartelija valitaan Kätevä & Tekevä -messuilla Lahdessa

Tiedote. Julkaistu: 30.10.2017, 12:47
Lahden Messut

Harrasteaskartelijoille suunnattu valtakunnallinen Vuoden Askartelija -kilpailu ratkeaa tänä vuonna Kätevä & Tekevä -messuilla Lahden Messukeskuksessa. Vuodesta 2011 saakka järjestetyn kilpailun tarkoituksena on lisätä ja tukea käsillä tekemistä ja sen arvostamista, nostaa askartelu oikeaan arvoonsa käsitöiden ja taiteen rinnalle, kannustaa käsillä tekemiseen sekä kehittää askartelutaitoja. Vuoden Askartelija 2017 julkistetaan Kätevä & Tekevä -kädentaito- ja harrastemessuilla lauantaina 4. marraskuuta.

Vuoden Askartelija -kilpailun järjestäminen sai alkunsa tarpeesta nostaa esille harrastajien kädentaitoja ja askartelu-sanan arvostusta. Askartelu on yleisesti mielletty lasten ”leikkaa-liimaa” -puuhasteluksi, vaikka se on monipuolinen kaikenikäisten harrastus. Kotoilu- ja DIY-buumi on entisestään kasvattanut kotiaskartelijoiden määrää ja harrasteen suosiota. Vuoden Askartelija -kilpailun ja sen taitavien kilpailutöiden myötä askartelu-sanan synonyymina voidaan nykypäivänä pitää termiä käsillätekijä. Tänä vuonna Vuoden Askartelija -kilpailuun osallistui 35 askartelijaa, joista voittajaksi valikoitui portfoliossaan taitonsa monipuolisimmin esille tuonut tekijä. Vuoden Askartelija 2017 julkistetaan Kätevä & Tekevä -messujen ohjelmalavalla ensimmäisen messupäivän aamuna klo 10.30. Kilpailun voittaja esittelee taitojaan messuviikonloppuna Taika-lehden osastolla.

Kätevä & Tekevä on suosittu kädentaito- ja harrastetapahtuma, joka tarjoaa uusimpia ideoita omaan tekemiseen. Messujen pääosassa ovat käsintehdyt tuotteet ja tarvikkeet harrasteisiin. Kätevä & Tekevän ohjelmalavalla nähdään monipuolista sisältöä tanssista lastenteatteriin. Vinkkilavalle saadaan vieraiksi bloggaajat Frutti di Mutsi Sofia Heinonen, Ristiinrastiin Tuula Kyrölä sekä leivontabloggaaja Pullahiiri Taru Vihavainen. Tapahtuman työpaja-alueella tehdään tutuksi muun muassa supertrendikästä bullet journal -kalenteriaskartelua suositun Kalenterimania-yhteisön opastamana.

Kätevä & Tekevä 2017 Lahden Messukeskuksessa 4.-5. marraskuuta.
Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.
Tapahtumaan on järjestetty ilmainen bussikuljetus Lahden Matkakeskukselta ja torilta (Maronlankadun turistipysäkki).

Lisätiedot:
www.katevamessut.fi
KOKO Lahti Oy/Lahden Messut
Projektipäällikkö
Niina Vesalainen
p. 040 654 1284
niina.vesalainen@lahdenmessut.fi

Vuoden Askartelija -kilpailu:
Taika-lehti
Päätoimittaja
Anu Turu
p. 040 721 7971
anu.turu@taikalehti.fi